Μια εβδομάδα νωρίτερα η BCR Team Greece επικοινώνησε μαζί μου για να συμμετέχω με την ομάδα στον 24ωρο αγώνα αντοχής στην πίστα του Spa. Η ομάδα θα έτρεχε με ένα Mercedes-AMG GT3, ένα αυτοκίνητο που μου αρέσει να τρέχω και το να τρέξω έναν 24ωρο αγώνα είναι κάτι που ήθελα να πραγματοποιήσω.

Πέραν των παραπάνω επισημοτήτων, η BCR Team Greece απαρτίζεται από τον Θοδωρή και τον Γιάννη. Με τον Γιάννη τρέξαμε 1 σεζόν στην F1aXion με τα τρομερά BMW Z4 GT3 και με τον Θοδωρή έχουμε πιεί τσίπουρα και έχουμε τρέξει για μια σεζόν την Ελληνική κοινότητα DiRT. Όπως καταλαβαίνετε δεν ζορίστηκα και πολύ να πω το ΝΑΙ!

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Ο αγώνας ξεκινούσε το Σάββατο 11 Ιουλίου 16:50 και τελείωνε την Κυριακή μετά από 24ώρες! Η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία του αυτοκινήτου στο setup, τον υπολογισμό των stints που θα τρέξει ο κάθε οδηγός και τη στρατηγική των pit stops που θα ακολουθήσουμε. Όπως καταλαβαίνετε το να πραγματοποιηθεί μια συμμετοχή σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα απαιτεί λεπτομερή προετοιμασία σε όλους τους τομείς. Δεν ήμασταν μόνοι όμως, καθώς η ομάδα της Omega Racing Team προσπάθησε και αυτή να μας βοηθήσει κυρίως στο στήσιμο του αυτοκινήτου και τους ευχαριστούμε πολύ!

24H SPA BCR TEAM GREECE

Μετά από πολύωρες δοκιμές με το αυτοκίνητο καταλήξαμε κυριολεκτικά την τελευταία μέρα σε ένα setup που μας βόλευε όλους καθώς όλοι τρέχουν τον αγώνα με το ίδιο setup. Ο αρχηγός της ομάδας Θοδωρής έβγαλε το πρόγραμμα των stint που θα τρέξει ο κάθε οδηγός και αποφασίσαμε να πάμε με ένα σίγουρο πλάνο στα pit stops κάνοντας αλλαγές ελαστικών σε κάθε pit stop. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε τον τερματισμό, καθώς από την αρχή ο αγώνας θα ήταν λίγο πιο δύσκολος επειδή ήμασταν μόλις 3 οδηγοί από το σύνηθες 4-5 και πάνω που τρέχουν σε μία ομάδα στον αγώνα.

Η ομάδα χωρίστηκε σε 3ωρα stint με δύο 4ωρα ενδιάμεσα. Ένα μέτριο qualification lap από το Θοδωρή για τα δεδομένα της ομάδας και βρισκόμαστε στην εκκίνηση από την 41η θέση ανάμεσα από 55 ομάδες. Ο Θοδωρής που ξεκίνησε τον αγώνα με εκπληκτική ψυχραιμία και χωρίς κανένα ατύχημα κατάφερε και έκανε το πρώτο καθαρό κομμάτι του αγώνα όπου ανεβήκαμε στην 22η θέση. Αμέσως μετά ήρθε η σειρά μου κάνοντας ένα πολύ μέτριο 3ωρο πιέζοντας πολύ τα ελαστικά αλλά κρατώντας σταθερό ρυθμό και τη θέση μας. Τα μεσάνυχτα συνέχισε ο Γιάννης με βελτιωμένους χρόνους κάνοντας το πρώτο 4ωρο και το δυσκολότερο ίσως κομμάτι, αυτό του να επιβιώσουμε μέχρι το ξημέρωμα το ανέλαβε ο Θοδωρής με άλλο ένα 4ωρο stint από την 15η θέση!

24h SPA BCR Team Greece

Στις 6:00 το πρωί ξύπνησα και είδα ότι ήμασταν στην 10η θέση! Πήρα το αυτοκίνητο από τον Θοδωρή λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω κούρασης, όπου με σταθερό ρυθμό και με καθαρή οδήγηση χωρίς ρίσκο και μάχες κράτησα την ομάδα σταθερή στη θέση της. Σειρά του Θοδωρή και του Γιάννη μέχρι το τελευταίο τρίωρο του αγώνα όπου θα το έπαιρνα πάλι εγώ για να το φέρω πίσω!

Λίγο πριν την τελευταία αλλαγή είμαστε στην 8η θέση, υπολογίζουμε ότι ίσως χρειαστούμε ένα extra pit stop για βενζίνη! Η ομάδα στην 9η θέση σε διαφορά 1 γύρου και η ομάδα στην 7η θέση πολύ μακριά. Κάνοντας τα μαθηματικά ο Θοδωρής δίνει εντολή εξοικονόμησης καυσίμου για να γλυτώσουμε το extra pit stop στους τελευταίους γύρους του αγώνα.

24h SPA BCR Team Greece

Το πέσιμο της καρώ σημαίας μας βρίσκει στην 8η θέση να πανηγυρίζουμε και να είμαστε χαρούμενοι! Η BCR Team Greece είχε τερματίσει έναν 24ωρο αγώνα με 3 οδηγούς! Ο τερματισμός ήταν μια επιτυχία όλης της ομάδας όπου ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του για όλο αυτό!

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα για την πρόσκληση να συμμετέχω στον αγώνα αλλά και το takeover που έκαναν τα αυτοκόλλητα του RallyDiaries στο πανέμορφο Mercedes-AMG GT3!

Keep endurance simracing!

Σχετικά Άρθρα