Ένα ξαφνικό τηλέφωνο από τον Γιάννη - Μάριο Παπαδόπουλο μου έδωσε ξεχωριστή χαρά. Με ενημέρωσε η εκπομπή Game R1 της CosmoteTV θέλει να αναδείξει το simracing έχοντας έναν προσομοιωτή στο πλατό και αν θα ήθελα να παρευρεθώ να τον δοκιμάσω και να μεταφέρω την εμπειρία μου γενικότερα από το simracing και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η απάντησή μου ήταν αμέσως θετική.

Έτσι λοιπόν μίλησα με τον Παύλο Παπαπαύλου τον παρουσιαστή της εκπομπής και ακολούθησε το ραντεβού για το γύρισμα καθώς όλα αυτά γίνονται κάποιες ημέρες νωρίτερα από την προβολή τους στην τηλεόραση.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Το κλίμα της εκπομπής είναι πολύ διαφορετικό από τα τυπικά που συνηθίζουε να βλέπουμε. Μια εκπομπή με gaming περιεχόμενο και νεανικό κοινό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Πειράγματα, γέλοιο μου έφτιαξαν αμέσως τη διάθεση και έδιωξαν το άγχος.

Το simracing setup ήταν με μια Moza R5 bundle και το ring της Next Level Racing. Το παιχνίδι που θα δείχναμε είναι το EA Sports WRC 2023 το νεότερo παιχνίδι ράλλυ της Codemasters. Αφού καταφέραμε να σετάρουμε παιχνίδι και εξοπλισμο ξεκίνησα να κάνω τις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες καθώς οι παρουσιαστές και η ομάδα στις κάμερες κλπ. ετοίμαζε το γύρισμα.

Game R1 Bratsaki driving with Moza R5 bundle

Η Moza R5 είναι μια direct drive τιμονιέρα 5nm. Η πεταλιέρα ήταν της ίδιας εταιρίας με 3 πετάλ και δόνηση στο φρένο. Κατά την άποψή μου είναι ένα αξιόλογο bundle για αυτά που προσφέρει και μπορεί να δώσει πολλές ώρες χαράς παίζοντας οποιοδήποτε παιχνίδι.

Η συζήτηση στην εκπομπή ήταν γύρο από το simracing ξεκινώντας με τον Γιάννη-Μάριο Πάπαδόπουλο να μιλάει για το simracing και πως αυτό χρησιμοποιείτε από πραγματικούς οδηγούς αγώνων βοηθώντας τους στους πραγματικούς αγώνες. Στη συνέχεια μιλήσαμε για την δική μου εμπλοκή με το simracing, τους πραγματικούς αγώνες αλλά και την DiRT Hellenic community το μεγαλύτερο simrally community στην Ελλάδα.

Racing Star OMP simracing

Ευχαριστώ πολύ την Racing Star για τη παροχή του αγωνστικού ρουχισμού (γάντια/παπούτσια).

Ευχαριστώ πολύ τον Γιάννη-Μάριο Παπαδόπουλο για την πρόταση και το Game R1 για τη φιλοξενία. 

Σχετικά Άρθρα