Με την προκύρηξη της 2ης σεζόν του πρωταθλήματος GT3 της F1aXion αποφάσισα ότι η συμμετοχή μου θα είναι το επόμενο βήμα στην ενασχόλησή μου με τους αγώνες πίστας. Έχοντας πάρει μια γεύση από την 1η σεζόν και με τις θετικές εντυπώσεις και εμπειρίες που μάζεψα, ήμουν σίγουρος για την απόφασή μου αυτή.

Οι αλλαγές με πέρσι ήταν πολλές. Μεγαλύτερο grid, αγώνες endurance 2 ωρών, αγώνες σε reverse grid και πρωτάθλημα ατομικό, ομαδικό (2 ατόμων + pit manager + reserver driver) και κατασκευαστών δεν είναι κάτι που με άφησε αδιάφορο. Δύσκολη η επιλογή αυτοκινήτου φέτος καθώς η σειρά προτεραιότητας οριζόταν από την προηγούμενη χρονιά για όλους τους οδηγούς. Φέτος, αποφάσισα να παίξω σε ασφαλή νερά για την επιλογή αυτοκινήτου και με την εμπειρία των rally teammates Βαγγέλη Κληρονόμου και Τάκη Σκαλτσά διάλεξα το BMW Z4 GT3.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

F1aXion GT3 BMW Bratsos Racing Team

Για να δημιουργηθεί μια ομάδα χρειάζονται τουλάχιστον 2 άτομα. Στο πλάι μου έχω τον εξαιρετικό Γιάννη Σερδάρη, test driver τον Νίκο Παπαδόπουλο και η Bratsos Racing Team είναι γεγονός! Το πρωτάθλημα φέτος αποτελείται από 11 αγώνες. Bathurst (1 ώρα), Road Atlanta (1 ώρα), Red Bull Ring (40 λεπτά + 40 λεπτά reverse grid), Spa (1 ώρα), Monza (1 ώρα), Daytona (120 λεπτά), Mugello (1 ώρα), Paul Richard (1 ώρα), Okayama (40 λεπτά + 40 λεπτά reverse grid), Watkins Glen (1 ώρα) και Nordschleife (90 λεπτά).

​Στόχος αυτή τη χρονιά να φέρνω πίσω στο τέλος του αγώνα το αυτοκίνητο και δευτερεύον στόχος ήταν να τερματίζω στην 15άδα του διευρυμένου grid 32 οδηγών κάνοντας καθαρούς αγώνες και εδραιώνοντας την παρουσία μου ανάμεσα σε πολύπειρους οδηγούς. Το μότο γενικά της ομάδας ήταν 'Δουλειά, δουλειά, δουλειά'.

Οι περισσότερες πίστες ήταν άγνωστες για μένα και η δουλειά σε κάθε αγώνα περισσότερη. Στο Bathurst μετά από μια αντικανονική μου κίνηση όπου τιμωρήθηκα, κατάφερα και τερμάτισα στην 20η θέση. Στη Road Atlanta μετά από δυνατές μάχες με Mercedes και Nissan κατάφερα και τερμάτισα στην 20η θέση. Στο γνωστό από πέρσι Red Bull Ring στον 1ο αγώνα τερματίζω στην 13η θέση και στον 2ο στην 15η θέση. Στο Spa μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνω μια 11η θέση ενώ στη Monza η ατυχίες μου ξαναχτυπούν την πόρτα και τερματίζω στην 21η θέση.

F1aXion GT3 Monza

Φτάνοντας στον 1ο endurance αγώνα της χρονιάς αλλά και προσωπικά και έχοντας προετοιμαστεί καλύτερα από κάθε άλλο αγώνα τερματίζω στην 4η θέση χάνοντας το βάθρο στον τελευταίο γύρο μετά από λάθος φρενάρισμα. Στο Mugello τερματίζω 14ος ενώ στο Paul Richard 16ος. Στον διπλό αγώνα της Okayama τερματίζω στην 14η και 12η θέση αντίστοιχα. Στον προτελευταίο αγώνα στο Watkins Glen τερματίζω 20ος, ενώ στον τελευταίο πανηγυρικό αγώνα 90 λεπτών στο Nordschleife τερματίζω στην 12η θέση.

Αποτελέσματα φετινού πρωταθλήματος

Τελικά αποτελέσματα είναι η BMW 5η από τους 8 κατασκευαστές. H WayTooFast Racing Team και η Bratsos Racing Team 11η από τις 16 ομάδες.

Στα αποτελέσματα 44 συνολικά οδηγών που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα, οι 6 οδηγοί που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα τερμάτισαν:

1) Γιώργος Μπράτσος (Bratsos Racing Team) 13ος

2) Τάκης Σκαλτσάς (WayTooFast Racing Team) 14ος

3) Βαγγέλης Κληρονόμος (WayTooFast Racing Team) 16ος

4) Γιάννης Σερδάρης (Bratsos Racing Team) 20ος

5) Παναγιώτης Κύρκος (WayTooFast Racing Team Reserve Driver) 30ος

6) Νίκος Παπαδόπουλος (Bratsos Racing Team Reserve Driver) 43ος

Κούραση, χαρά, ευχαρίστηση και ικανοποίηση!

Η 2η συμμετοχή μου σε ένα πρωτάθλημα που εξομοιώνει αγώνες πίστας με έκανε καλύτερο οδηγό και με έβαλε βαθύτερα στη νοοτροπία των αγώνων πίστας. Μετά από κάθε αγώνα έφευγα με ένα χαμόγελο και μια ικανοποίηση για την εξέλιξή μου στο πρωτάθλημα αλλά και στην αντιμετώπιση του αγώνα. Για μένα, οι top αγώνες χωρίς να υπολογίζω την απόδοσή μου ήταν το Bathurst, Daytona, Nordschleife, Okayama. Η σεζόν κύλισε με πολύ δουλειά σε κάθε πίστα, επικές μάχες και πολύ προσωπική οδηγική βελτίωση.

Περιμένω την προκήρυξη του πρωταθλήματος για την επόμενη χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι το επίπεδο είναι αρκετά ψηλό, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν εκθετικά, το "practice" θέλει όλο και περισσότερο χρόνο και αφοσίωση και είναι κάτι που με βρίσκει και έξω από τα ράλλυ και τη νοοτροπία τους.

Δείτε τις live μεταδόσεις των αγώνων στο F1aXionTV στο YouTube!

Δείτε φωτογραφίες και video από τους αγώνες του πρωταθλήματος εδώ.

Σχετικά Άρθρα