Μετά την πρώτη γεμάτη εμπειρίες χρονιά στο motorsport, επιτέλους βρήκα χρόνο να επιστρέψω στην μεγάλη μου αγάπη το simracing. Δέκα χρόνια ασχολούμαι με αυτό το hobby και είναι αλήθεια ότι πέρσι μου κακοφάνηκε που δεν μπόρεσα να συνεχίσω να το κάνω μετά την τελευταία μου πολύ δυνατή χρονιά στις πίστες της F1aXion και στο πρωτάθλημα του GT3.

Ευτυχώς βρήκα το χρόνο φέτος αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι πήρα άμεσα γεύση από τις μάχες με την πρώτη μου συμμετοχή στο πρωτάθλημα GT4 της F1aXion με το πανέμορφο Porsche Cayman GT4 Clubsport.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Ένα άρτια οργανωμένο πρωτάθλημα που απευθύνεται στο νέο αίμα, σε νέους οδηγούς, σε νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το βήμα τους στο simracing και να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό. Σε αυτή την οργάνωση δεν λείπει τίποτα και στοιχεία όπως η εκμάθηση, οδήγηση, ομαδικότητα, αγωνοδίκες, ποινές, γέλια, νεύρα και διασκέδαση είναι το σύνολο των εμπειριών που συλλέγει κάποιος συμμετέχοντας σε αυτό. Αλήθεια τι λείπει από όλα αυτά και στους πραγματικούς αγώνες?

Porsche Cayman GT4

H τελευταία βδομάδα πριν τον αγώνα είχε αρκετό τρέξιμο. Δήλωση συμμετοχής, βάψιμο στο αυτοκίνητο, προετοιμασία του αυτοκινήτου και του οδηγού καθώς πλέον έχω καινούριο εξοπλισμό και ώρες προπόνησης στην πίστα με τη βοήθεια βεβαίως φίλων. Δεν μπορώ να πω ότι έφτασα σε ένα γρήγορο σημείο αλλά έφτασα τουλάχιστον σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο στους χρόνους μου για να μπορέσω να μην είμαι εμπόδιο και να δίνω ασφαλείς μάχες με τους τριγύρω μου.

Porsche Cayman GT4 onboard

Ο νέος εξοπλισμός είναι της Fanatec, μια CSL Elite base και CSL Elite pedals με loadcell στο φρένο. Η διαφορά με τον προηγούμενο εξοπλισμό φάνηκε αμέσως, καθώς από την πρώτη μου επαφή με το αυτοκίνητο έφτασα γρήγορα σε ένα αξιοπρεπή ρυθμό. Οι πολλές δοκιμές φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα οπότε ο περιορισμένος χρόνος μου δεν μου έδωσε τη δυνατότητα να ετοιμαστώ για το κάτι παραπάνω.

Η 'άσκηση της Okayama', περιλαμβάνει 2 αγώνες 30 λεπτών όπου στον δεύτερο αγώνα γίνεται reverse grid για τους μισούς οδηγούς. Μία κλειστή πίστα με περιορισμένα σημεία προσπέρασης, σε συνδυασμό με τη μορφή "Ενιαίου αγώνα" με τα Porsche να ανεβάζουν τον πήχη δυσκολίας στα ύψη. Το παραμικρό λάθος πληρώνεται με προσπέραση, ενώ ένας λάθος χειρισμός μπορεί να σε οδηγήσει εύκολα στα χώματα και στο τέλος του grid.

Okayama Battles

Μετά από ένα χρόνο αποχής στόχος ήταν να αποφύγω τα μοιραία λάθη και τους ριψοκίνδυνους χειρισμούς απολαμβάνοντας τους αγώνες και τις μάχες με τους άλλους οδηγούς. Η αλήθεια είναι ότι έκανα ένα καλό qualification lap ίσως το πιο γρήγορο που είχα καταφέρει προσωπικά μέχρι εκείνη τη στιγμή που με έφερε στην 17η θέση ανάμεσα σε 24 οδηγούς. Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα μπαίνω στον αγώνα όπου θα πάω πολύ προσεκτικά, πέφτοντας θύμα της K1 όπου ένα τρακάρισμα των τριγύρω οδηγών με επηρέασε ρίχνοντάς με στην 23η θέση. Έτσι λοιπόν μου δόθηκε άλλο ένα κίνητρο για διασκέδαση.

Okayama Battles EDA

Καθώς έβρισκα και πάλι το ρυθμό μου ξεκίνησα να φτάνω τους οδηγούς μπροστά μου και να έχω εντυπωσιακές μάχες οι οποίες μου ανέβασαν περισσότερο τη διάθεση και έτσι από την 23η θέση σκαρφάλωσα στην 13η θέση του grid. Πολύ ευχαριστημένος πάω στην εκκίνηση του 2ου αγώνα όπου προς μεγάλη μου έκπληξη με βρίσκει να εκκινώ στην 3η θέση λόγω reverse grid. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα έχω ακόμα περισσότερες μάχες και έτσι έπεσα με τα μούτρα στον αγώνα! Μια καλή εκκίνηση χάνοντας 2 θέσεις αλλά πιο μετά με πολύ ωραίες και καθαρές μάχες κατάφερα και κράτησα πίσω μου οδηγούς που γυρνούσαν έως και μισό δευτερόλεπτο κάτω σε ρυθμό. Σίγουρα σε κάποιες μάχες υπερέβαλα και θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τις επαφές που είχαμε.

Μια στροφή πριν το τέλος και ενώ είμαι γεμάτος ικανοποίηση από τον αγώνα ένα λάθος του πίσω οδηγού με στέλνει εκτός όπου έχασα πολλές θέσεις, τερματίζοντας εν τέλει στην 11η θέση του grid αφήνοντάς μου μια πικρή γεύση από τον αγώνα... but that's racing.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τη οργάνωση για τον αγώνα αλλά και όλα τα παιδιά που ήταν στο chat της live μετάδοσης παρακολουθώντας τον αγώνα και τους υποστηρικτές μου που έκαναν χαμό μετά από τον 1 χρόνο αποχής μου από το simracing.

Δεν εγγυώμαι άλλη συμμετοχή στο πρωτάθλημα κυρίως λόγω χρόνου αλλά σίγουρα θα με ξαναδείτε μέσα από τα streams στο κανάλι μου στο twitch.tv/bratsaki.
Ετοιμάζω ωραία πράγματα και σας περιμένω να περάσουμε όμορφα τα βράδια μας!

Την μετάδοση του αγώνα μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

CAPTCHA

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES