Ανακάλυψα τον κόσμο του simracing το 2009. Έκτοτε με κέρδισε το rally μιας και από μικρός είχα ιδιαίτερη αγάπη στο Colin Mc Rae 2.0. Από το 2014 ασχολούμαι εντατικά με την προσομοίωση σε αγώνες ράλλυ και είμαι 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την WayTooFast rally team συν κάποιες προσωπικές διακρίσεις σε μικρότερα πρωταθλήματα. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τους αγώνες πίστας. Η F1aXion ξεκίκησε ένα καινούριο πρωτάθλημα με αυτοκίνητα κατηγορίας GT3 και έτσι άρπαξα την ευκαιρία να πάρω μέρος!

F1aXion GT3 - Mercedes Bratsaki

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 8 αγώνες της 1 ώρας (Paul Richard, Barcelona, Silverstone, Brands Hatch, Monza, Spa, RedBull Ring, Nordschleife) αλλά ο τελευταίος αγώνας έχει διάρκεια 90 λεπτών. Χωριζόμαστε σε ομάδες των 3 οδηγών και επιλέγω να τρέξω με Mercendes GT3 ανάμεσα σε Ferrari, BMW, Porsche, Audi, Lamborghini, McLaren και Nissan. Είχα την χαρά να συνεργαστώ με τον Γιώργο Δάρα και τον Γιάννη Βελισσάρη, οι οποίοι με βοήθησαν σε κάθε μου πρόβλημα σε αυτή την πρώτη μου επαφή σε τέτοιου είδους αγώνες.

F1aXion GT3 - Mercedes Bratsaki

Η οργάνωση κάνει τέλεια την δουλειά της μαθαίνει και εξελίσσεται από τα λάθη της, όλοι αγώνες μεταδίδονται live στο κανάλι της F1aXion στο YouTube για να έχουμε να θυμόμαστε τις "χοντράδες" που κάναμε.

Στόχος είναι να μάθω όσα περισσότερα μπορώ σε αυτού του είδους τους αγώνες και να βελτιώνομαι σταδιακά αγώνα με τον αγώνα. Ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα δύσκολος καθώς όλα τα παιδιά έχουν προϊστορία, στο παιχνίδι (Assetto Corsa), τα αυτοκίνητα  και στους αγώνες τέτοιου είδους. Αγώνα με τον αγώνα είχα πολύ δυνατές μάχες με άλλους οδηγούς και κατάφερα να φέρω το αυτοκίνητο πίσω χωρίς εγκατάλειψη. Τελικά η ομάδα καταφέρνει και τερματίζει προτελευταία και εγώ πανευτυχής στην 21η θέση από 32 οδηγούς που βαθμολογήθηκαν, χάνοντας 3 αγώνες από τους 8.

F1aXion GT3 - Mercedes Bratsaki

 

Εννοείτε το διασκέδασα!

Η συμμετοχή μου σε ένα πρωτάθλημα που εξομοιώνει αγώνες πίστας με έκαναν να μάθω πολλά. Οι αγώνες αυτοί χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση και τρόπο σκέψης από έναν αγώνα ράλλυ. Πλέον δεν είμαι εγώ και τα δέντρα αλλά έχω και άλλους οδηγούς γύρω μου όπου πρέπει να προσέξω, να ανταγωνιστώ και να παλέψω. Η σεζόν κύλισε με πολύ δουλειά σε κάθε πίστα, επικές μάχες και πολύ προσωπική οδηγική βελτίωση.

Περιμένω την επόμενη χρονιά!

Δείτε φωτογραφίες και video από τους αγώνες του πρωταθλήματος εδώ.

    Σχετικά Άρθρα