Η Ανάβαση Δημητσάνας αποτελεί μια από τις αγαπημένες αναβάσεις των ελληνικών αγώνων. Το δροσερό κλίμα που επικρατεί στην Δημητσάνα, η απόσταση της ανάβασης από την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις την κάνουν να είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση στη μέση του καλοκαιριού.

Η τελευταία μου συμμετοχή ήταν το 2020 καθώς το 2021 είχα πάρει μέρος ως εθελοντής κριτής. Έχουν αλλάξει πολλά από το 2020 στο αυτοκίνητο αλλά και σε εμένα ως οδηγό οπότε στην Δημητσάνα πήγαμε με στόχο έναν καλύτερο χρόνο και μια δυναμική εμφάνιση.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Το αυτοκίνητο από τους προηγούμενους αγώνες ήταν έτοιμο. Τόσο στην ανάβαση Πιτίτσας όσο και στην ανάβαση Τσακώνας είδαμε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα (το αυτοκίνητο έμενε από βενζίνη) το οποίο ασχοληθήκαμε και το λύσαμε. Το αυτοκίνητο στην Ανάβαση Δημητσάνας 2023 ήταν στην καλύτερή του εκδοχή.

Έγιναν οι τελευταίοι έλεγχοι πριν τον αγώνα και το Σάββατο το πρωί βρεθήκαμε στην Δημητσάνα. Μπήκα στην διαδικασία των δοκιμών του αγώνα λίγο "μουδιασμένος" δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο. Όταν δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να το οδηγείς χρεάζεσαι έναν χρόνο προσαρμογής. Γενικά δεν είχα την επίδοση που είχα στο μυαλό μου. Μια μικρή βλάβη που λύθηκε με την βοήθεια συναθλητών μου και τους ευχαριστώ πολύ μου "έκοψε τη φόρα". Το βράδυ έκανα πολύ δουλειά με βίντεο στο σπίτι και ετοιμάστηκα για τον αγώνα.

Bratsos Team Ανάβαση Δημητσάνας 2023

Την ημέρα του αγώνα ήμουν πιο αποφασισμένος. Έκανα μερικές βόλτες στην διαδρομή και το ηθικό αναπτερώθηκε. Οι αναβάσεις είναι ένας αγώνας που πρέπει να είσαι πανέτοιμος και εκρηκτικός, δεν είναι σαν το ράλλυ που μπορείς να διορθώσεις πράγματα και να βελτιώσεις την επίδοσή σου.

Ο αγώνας ξεκίνησε στην ώρα του και το 1ο μου ανέβασμα έφερε μια καλή επίδοση που δεν είχα ξανακάνει. Με ανυπομονησία περίμενα το 2ο πέρασμα, μια 2η προσπάθεια να βελτιώσω την επίδοσή μου που δεν ήρθε ποτέ.

Δυστυχώς δύο ατυχήματα συναθλητών από μηχανική βλάβη είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό θεατών. Οι οδηγοί με ομόφωνη απόφαση είπαμε στους διοργανωτές του αγώνα ότι δεν θέλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα. Η οργάνωση ανταποκρίθηκε άμεσα τόσο στα περιστατικά όσο και στην τελική της ανακοίνωση η οποία ήταν η ακύρωση της ανάβασης Δημητσάνας.

Bratsos Team - Peugeot 205 GTi

Φεύγω από την Ανάβαση Δημητσάνας 2023 κρατώντας την πολύ καλή μου επίδοση. Ευχαριστώ όλους που ήρθαν στο βουνό, εύχομαι ταχεία ανάρρωση στο ρεπόρτερ και τους μικρούς μας φίλους.

Till next time!!

Σχετικά Άρθρα