Η αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με την πρώτη μας συμμετοχή στην Ανάβαση Πιτίτσας 2023. Μετά από 3 βδομάδες το ημερολόγιο γράφει Ανάβαση Τσακώνας 2023. Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία περίμενα τις ημέρες του αγώνα. Στην Ανάβαση Τσακώνας είχα συμμετάσχει όταν έγινε για πρώτη φορά το 2019.

Η ηλιόλουστη τότε Κυριακή του αγώνα μου είχε μείνει αξέχαστη καθώς η ανάβαση Τσακώνας είναι μια πολύ γρήγορη και τεχνική διαδρομή με καλή ποιότητα δρόμου και όλα αυτά που κάνουν έναν οδηγό να θέλει να συμμετάσχει.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η προετοιμασία ξεκίνησε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Στο αυτοκίνητο έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και προετοιμασίες. Πήγαμε να κάνουμε μια αναγνώριση της διαδρομής αν και ο καιρός ήταν βροχερός. Ο καιρός όλη τη βδομάδα ήταν κρύος και βροχερός. Την Παρασκευή πριν τον αγώνα δεν έβρεξε αλλά υπήρχε υγρασία και σύννεφα. Η ανάβαση Τσακώνας 2023 θα ήταν άλλη μια ανάβαση με διαφορετικές από τις συνηθησμένες συνθήκες.

Ανάβαση Τσακώνας 2023 - Peugeot 205 GTi

Το Σαββατοκύριακο του αγώνα έφτασε με αρκετή συννεφιά, κρύο αλλά όχι βροχή. Στα δοκιμαστικά του Σαββάτου στο πρώτο πέρασμα δοκίμασα τα slick ελαστικά μου Pirelli DM αλλά δεν κατάφερα να τα κάνω να δουλέψουν. Έτσι και πάλι χρησιμοποίησα τα NanKang AR-1 που χρησιμοποίησα και στην ανάβαση Πιτίτσας. Λίγο ψάξιμο για τις σωστές πιέσεις στα επόμενα δύο δοκιμαστικά περάσματα και είχαμε μια καλή βάση για τον αγώνα της Κυριακής.

Την Κυριακή που ήταν η ημέρα του αγώνα ο καιρός ήταν ίδιος με την προηγούμενη ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα πολύ επιφυλακτικά και στο πρώτο ανέβασμα δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την επίδοσή μου. Στο δεύτερο πέρασμα της ημέρας προσπάθησα να πιέσω παραπάνω κάνοντας λάθος εκτίμηση σε 2 σημεία του δρόμου χάνοντας πολύτιμο χρόνο αλλά βελτιώνοντας το χρόνο μου από το πρώτο πέρασμα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν όμως ξεχωριστό. Στον αγώνα συμμετείχα για πρώτη φορά μαζί με τον Σάκη Καλούδη από την Πάτρα με το δικό του Peugeot 205. Κάναμε ένα όμορφο αγώνα, ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες. Δύο 30άρηδες+ με συνομίληκα αυτοκίνητα!

Ανάβαση Τσακώνας 2023 - Γιώργος Μπράτσος Peugeot 205 GTi

Φεύγω από την Ανάβαση Τσακώνας με μέτρια συναισθήματα αγωνιστικά. Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο δοκιμών σε βουνό και περισσότερη εξoικείωση με το αυτοκίνητο. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους ήταν κοντά μας αυτό το Σαββατοκύριακο στο βουνό!

  • 2ος κατηγορίας Ε10
  • 4ος κατηγορίας Cat2

Till next time!!

Σχετικά Άρθρα