Η πρώτη μου συμμετοχή σε ανάβαση και η πρώτη επαφή με το βουνό έγινε στην Ανάβαση Δημητσάνας 2019. Μετά τον αγώνα στα Μέγαρα και το track day που ακολούθησε όπου κάναμε δοκιμές στην τροφοδοσία του Peugeot 205 GTi, άρτια προετοιμασμένοι 'πήραμε τα βουνά'.

Σε μια φιλική διοργάνωση και μικρή διαδρομή μόλις 2,5 χλμ. (με βάση το TrackAddict) με μεγάλη ανηφορική κλίση νομίζω είναι μια ανάβαση που όλοι όσοι ξεκινούν ενδείκνυται να συμμετέχουν. Η μικρή απόσταση από τη βάση της Brastos Team στην Τρίπολη την έκανε ακόμα πιο προσιτή για όλους όπως επίσης και για τους φίλους μας που ήρθαν στο βουνό για να απολαύσουν τον αγώνα.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Σκοπός μου ήταν να τερματίσω όλα τα σκέλη με όσο καλύτερη οδήγηση γίνεται, διασκεδάζοντας και μαζεύοντας εμπειρίες με το αυτοκίνητο στο βουνό. Εξάλλου βήμα-βήμα ο μεγάλος στόχος μας είναι να πάρουμε μέρος σε αγώνα ράλλυ. Η Κατερίνα σε αυτό τον αγώνα είχε το ρόλο του μηχανικού υποστήριξης - φωτογράφου.

Ανάβαση Δημητσάνας 2019 Peugeot 205

Το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία Ε10 όπου σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όλα τα αυτοκίνητα από 1401cc έως 1600cc τα οποία δεν μπορούν να μπουν στις κατηγορίες Ν και A ή είναι 20 χρονών και πάνω. Με άλλα λόγια είναι μία κατηγορία με λιγότερους περιορισμούς για τα αυτοκίνητα και που την κάνει προσιτή για κάθε είδους κατασκευή.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα όπου κατεβήκαμε να κάνουμε μερικά check και να ελέγξουμε τα καινούρια ελαστικά Pirelli DM που παραλάβαμε. Στις αναβάσεις προτιμώνται τα slick ελαστικά λόγω της καλύτερης επαφής τους με το έδαφος, δίνοντας καλύτερο κράτημα από τα υπόλοιπα. Παράλληλα με τους ελέγχους κάναμε και μια βόλτα με την Κατερίνα προς τη διαδρομή, για να την θυμηθούμε λίγο, αλλά και να ξυπνήσουμε και τις δικές μας αναμνήσεις.

Επιστροφή στις δουλειές μας και μετά από μια βδομάδα πάλι στο συνεργείο όπου κάναμε τους τελευταίους ελέγχους σε αυτοκίνητο και αυτοκίνητο service και φορτώσαμε τα απαραίτητα για τον αγώνα.

Όλοι είδαν το ελεφαντάκι στα δύο μπροστά φτερά του αυτοκινήτου!

Σε αυτό τον αγώνα μαζί μας ήταν και το Elephant cocktail & more (Instagram: @elephant_cocktail_and_more) ένα ξεχωριστό μαγαζί στην Τρίπολη με διαφορετικό χαρακτήρα και ποιότητα, που θέλησε να υποστηρίξει την δική μας διαφορετική προσέγγιση του κόσμου του motorsport! Ευχαριστούμε πολύ Elephant!

Ξημερώματα Σαββάτου γύρω στις 7:00 κοτσάρουμε το trailer και φεύγουμε για Δημητσάνα. Μετά από μία ώρα φτάνουμε στον χώρο των pits όπου βλέπουμε και άλλους αθλητές να στήνουν τις τέντες τους και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Το πρωινό briefing ξεκινάει, με όλους τους αθλητές να βρίσκονται στον χώρο των pits για να μας ενημερώσουν για την διεξαγωγή του αγώνα. Ένας αγώνας ανάβασης έχει 3 σκέλη δοκιμών το Σάββατο και 2 σκέλη αγώνα την Κυριακή.

Στις δοκιμές του Σαββάτου και στα 3 περάσματα, έκανα πολλές δοκιμές και διαφορετικές προσεγγίσεις στις στροφές έτσι ώστε να μπορέσω να βρω τις σωστές γραμμές. Δυστυχώς, κάποιες ατυχίες άλλων οδηγών καθυστέρησαν την ολοκλήρωση των δοκιμών και έτσι ένα γεμάτο Σάββατο μας έφερε αργά στο σπίτι για ένα μπάνιο, παρακολούθηση των incar βίντεο και ύπνο νωρίς.

Ανάβαση Δημητσάνας 2019

Ξυπνώντας την Κυριακή μετά από ένα δυνατό πρωινό έφτασα στα pits όπου ετοιμάζομαι και αφού έκανα μια βόλτα στα pits έμεινα να μιλάω με τους περαστικούς που ήρθαν να δουν τον αγώνα και στάθηκαν να θαυμάσουν και να μιλήσουν μαζί μας. Είναι πολύ ξεχωριστό το συναίσθημα να μοιράζεσαι με άλλους την αγάπη για το αυτοκίνητο και τους αγώνες ακούγοντας δικές τους ιστορίες αλλά και το θαυμασμό για την δική σου προσπάθεια.

Έρχεται η ώρα του αγώνα όπου γεμάτος θετική ενέργεια δένομαι στο κάθισμα και ετοιμάζομαι να αντιμετωπίσω την πρόκληση του βουνού. Και στα δύο σκέλη πετυχαίνω να κρατήσω ένα σταθερό ρυθμό με καλύτερο αποτέλεσμα το 1:55'16 το οποίο με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

Φεύγω από την Ανάβαση Δημητσάνας γεμάτος ωραία συναισθήματα αλλά και εμπειρίες. Αναμένω με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα και επαφή με το βουνό. Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν μαζί μας και τις δύο μέρες του αγώνα. Είμαστε χαρούμενοι που γνωρίσαμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα.

RallyDiaries CosmoteTV Dimitsana 2019

Έκπληξη, η Νικολέττα Σκλαβάκη του COSMOTE TV που ήρθε στην ανάβαση και μας μίλησε, μοιράστηκε την εμπειρία της παρακολουθώντας την προσέγγισή μας στο motorsport και μου πήρε μια μικρή συνέντευξη όπου μπορείτε να την δείτε στην εκπομπή GRAND PRIX στο COSMOTE TV 5.

Ευχαριστούμε τον κ. Ν. Αλεξίου για τις φωτογραφίες.

Σχετικά Άρθρα