Πολλά racing παιχνίδια φέτος από πάρα πολλές εταιρίες. Το DiRT 4 δεν γέμισε το μάτι των επίδοξων gamers, καθώς η εταιρία το παράτησε και ασχολήθηκε με το F1 2017.

Περιμέναμε λοιπόν το νέο παιχνίδι WRC 7 να κάνει τη διαφορά.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Το νέο WRC 7 μας εντυπωσίασε!

WRC 7 – REVIEW

Το WRC 7 ήρθε ανανεωμένο και αναβαθμισμένο τόσο οδηγικά όσο και στα γραφικά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Σε αυτό συνέβαλαν και τα καινούρια αυτοκίνητα που τρέχουν φέτος στην κατηγορία WRC, αλλά και το γεγονός ότι η εταιρία φαίνεται να άκουσε τους fans και βελτίωσε το παιχνίδι και στον τομέα της οδήγησης. Εδώ να θυμίσουμε ότι το WRC 7 είναι το επίσημο παιχνίδι του World Rally Championship, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρείτε όλες τις ομάδες αλλά και τις χώρες που τρέχουν αυτή τη στιγμή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ!
Σε καμία περίπτωση το παιχνίδι δεν ξεφεύγει από τα δεδομένα του arcade. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι το ευρύ κοινό και ο παίχτης που θέλει να κάτσει στο καναπέ σπίτι του να ανοίξει ένα παιχνίδι ράλλυ, να παίξει και να διασκεδάσει χωρίς να ιδρώσει οδηγώντας το αυτοκίνητο. Και το στόχο αυτό το φετινό WRC 7 τον πετυχαίνει και με το παραπάνω!

Ας ξεκινήσουμε από τα modes του παιχνιδιού, το οποίο προσφέρει Quick Play, Career Mode αλλά και multiplayer online και split screen! Ο παίκτης μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε αυτοκίνητο και να παίξει σε οποιαδήποτε ειδική διαδρομή του επίσημου προγράμματος του WRC. Υπάρχει και το γνωστό από την προηγούμενη έκδοση εβδομαδιαίο challenge, όπου ο παίχτης τρέχει μια ειδική διαδρομή όσες φορές μπορεί αντιμέτωπος με όλους τους οδηγούς της πλατφόρμας που παίζει το παιχνίδι από όλο τον κόσμο!
Εδώ να σημειώσουμε ότι θα θέλαμε να υπάρχει cross-platform λειτουργία, η οποία δεν υποστηρίζεται.

WRC 7 – REVIEW

Στα των ρυθμίσεων του παιχνιδιού, υπάρχουν όλες οι βασικές ρυθμίσεις από τα γραφικά, την ένταση του ήχου, απλές ρυθμίσεις για τον συνοδηγό αλλά και την δυσκολία του παιχνιδιού. Και μιας και αναφέραμε τη δυσκολία, να πούμε ότι ο παίκτης όταν ανοίξει για πρώτη φορά το παιχνίδι βρίσκεται μπροστά σε έναν μικρό οδηγό και καλείται αμέσως να κάνει μια ειδική διαδρομή όπου με βάση το αποτέλεσμά της, το παιχνίδι θα επιλέξει το επίπεδο δυσκολίας!
Στις ρυθμίσεις χειρισμού, ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα από πληκτρολόγιο, χειριστήριο ή ακόμα και τιμονιέρα και να σετάρει τα κουμπιά που θέλει, καθώς και κάποιες τιμές για τα αναλογικά. Για τα τιμόνια οι επιλογές είναι περισσότερες αλλά όχι όσες θα θέλαμε.
(Σημείωση: Για τους κατόχους τιμονιέρας δεν υποστηρίζονται τα διαφορετικά περιφερειακά (ξεχωριστά πετάλ, λεβιές) και επίσης δεν υπάρχει ρύθμιση για αναλογικό χειρόφρενο).

Συνεχίζοντας και παίζοντας το παιχνίδι, το βρίσκεις συνεχώς να προσπαθεί να κολλήσει στο οδηγικό σου στυλ. Δεν είναι το ξένο WRC 6 αλλά και στα πολλά κωλώνει. Το σετάρισμα του αυτοκινήτου είναι ναι μεν πλούσιο από το προηγούμενο αλλά φτωχό σε σχέση με τον
ανταγωνισμό. Οι διαδρομές δεν μεταβάλλονται όπως ούτε και η πρόσφυσή τους. Το επίπεδο δυσκολίας είναι υψηλό και ειδικά στο Hardcore τα πράγματα γίνονται δύσκολα.
Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραία σχεδιασμένες, με ωραία γραφικά. Ένα συν είναι η προσθήκη των Epic stages, όπου ο παίκτης καλείτε να οδηγήσει σε ειδικές διαδρομές μήκους 14-19 χλμ! Δυστυχώς η συνοδηγός αποτυγχάνει το σκοπό της, καθώς φαίνεται να είναι ίδιες με τις περσινές όπου πολλές φορές ενοχλούν παρά βοηθούν. Πολλές φορές φαίνεται να αδιαφορεί και δεν αναφέρει καν τα σήματα προειδοποίησης για το βαθμό δυσκολίας της επόμενης στροφής.

WRC 7 eSports

Κλείνοντας δεν πρέπει να αφήσουμε απ’έξω το γεγονός του esportWRC. Τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσα από το παιχνίδι σε όλες τις πλατφόρμες, ακολουθώντας το πραγματικό πρόγραμμα αγώνων του WRC. Για τους πολύ τολμηρούς και αυτούς που πραγματικά θέλουν να το κυνηγήσουν, θα σας πω από προσωπική άποψη ότι αξίζει. Είναι κάτι που λείπει από τα rally games και αξίζει την υποστήριξή μας. Ελπίζουμε με τη νέα χρονιά να δούμε πολλούς νέους οδηγούς στο θεσμό και η χώρα μας να αποκτήσει περισσότερους οπαδούς της οδήγησης.

Συνοψίζοντας…

Γνώμη μας είναι πως η σειρά WRC είναι σε μεταβατικό στάδιο. Η εταιρία προσπαθεί να φέρει τεράστιες αλλαγές στη σειρά και φαίνεται να το καταφέρνει βήμα βήμα. Το WRC 7 είναι μια πολύ προσεγμένη πρόταση και όσοι ασχοληθούν μαζί του θα μείνουν ικανοποιημένοι.
Πετυχαίνει το σκοπό του στο έπακρο και ο όρος “official product” έχει επιτέλους νόημα, αν και ο ανταγωνισμός τρέχει σε άλλα επίπεδα.

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε με τιμονιέρα Thrustmaster T300RS Alcantara, και ευχαριστούμε την I.G.E. για την παραχώρηση του τίτλου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

CAPTCHA

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES