Η ενσάρκωση μιας δικής μου φιλοδοξίας ακούει στο όνομα Speedcar VR-Attack. Η ενασχόληση μου ως simracer αλλά και η προσπάθεια που γίνεται μέσω του RallyDiaries φαίνεται να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον, πέραν της simracing κοινότητας, στους άμεσα εμπλεκόμενους του χώρου του motorsport.

Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη καραντίνα του 2020 το simracing έγινε πιο αναγνωρίσιμο σαν hobby ή και άθλημα. Εκτός από τους γνωστούς σε όλους Max Verstappen και Lando Norris που ασχολούνται με το simracing έντονα, με τον δεύτερο να παρουσιάζει μέσω του καναλιού του στο twitch, ενδιαφέρθηκαν και άλλοι οδηγοί όπως ο Chris Ingram κάνοντας διάφορους διαγωνισμούς στην προσπάθεια να προωθήσουν τους χορηγούς τους και να μην χάσουν την προβολή τους. Ακόμα ομοσπονδίες, λέσχες και διοργανωτές αγώνων που έβλεπαν τους αγώνες τους να ακυρώνονται (Virtual Azores Rallye 2020) αλλά και κατασκευαστές (Play with C3 R5) ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο σε μία προσπάθεια να προωθήσουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Στην Ελλάδα το simracing τα τελευταία χρόνια γίνεται γνωστό μέσω διάφορων διοργανώσεων που διαφημίζονται έντονα στο gaming κόσμο περισσότερο από τους υπεύθυνους τους, αλλά και μέσα από Έλληνες streamers που προσπαθούμε να προωθήσουμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό από την σκοπιά του ο καθένας. Η οργανωμένη διαδικασία προβολής μιας προσπάθειας είναι πιο επίπονη από όσο φαντάζεται κάποιος και μόνο αυτοί που το κάνουν οργανωμένα έχουν μια πιθανότητα να πετύχουν τους στόχους τους. Τα οφέλη του simracing στο motorsport είναι πολύ μεγάλα αλλά και αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Speedcar Motul Team Greece

Προσωπικά θεωρώ την στιγμή που γράφεται το άρθρο, ότι το motorsport στην Ελλάδα είναι δύσκολο να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει υπέρ του, τα οφέλη του simracing.


Δεύτερη καραντίνα λοιπόν στη χώρα και ο υπεύθυνος της Speedcar Greece μετά από την παρακολούθηση ενός highlight από το stream μου στο twitch, ένα stream όπου τρέχαμε παρέα με τους θεατές αγώνες rallycross με όχημα το Speedcar XTREM, επικοινώνησε την ιδέα μιας διοργάνωσης. Μέσα από την συζήτηση κατάλαβα ότι μιλάω με έναν άνθρωπο που στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται και αυτός με το simracing και παρακολουθεί την DiRT Hellenic community και την ποιοτική δουλειά που γίνεται εκεί!

Speedcar Motul Team Greece DiRT Hellenic community

Η πρότασή του ήταν πρωτόγνωρη για μένα!

- Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που έχει κερδίσει σε διαγωνισμό simracing, ένα πραγματικό track day με όλα τα μέτρα ασφαλείας και ό,τι το συνοδεύει οδηγώντας αυτό που οδήγησε στην πραγματικότητα? - Μπορεί!
Σίγουρα όμως δεν υπάρχουν 3 τυχεροί που να το κατάφεραν αυτό μέσα από μία διοργάνωση!


Η συνεννόηση αλλά και η συνεργασία στην διοργάνωση και την προετοιμασία του Speedcar VR-Attack ήταν τρομερά δημιουργική και όλες οι κινήσεις έγιναν όπως αρμόζει σε ένα πραγματικό αγώνα! Πάμε λοιπόν στο ψητό!

Speedcar Motul Team Greece

Speedcar VR-Attack by RallyDiaries & DiRT Hellenic community

Το Speedcar VR-Attack είναι ένα έπαθλο ατομικής χρονομέτρησης (time trial) για όλους τους Έλληνες και Κύπριους που έχουν το DiRT Rally 2.0! Ανεξαρτήτου assists, χειριστηρίου, πληκτρολογίου ή τιμονιέρας όλοι μπορούν να πάρουν μέρος σε αυτό το διαγωνισμό και να κερδίσουν τα πλούσια δώρα της Speedcar Greece και της Motul Greece.

Οι διαγωνιζόμενοι αρκεί να μπουν στο Time Trial και να γράψουν τον καλύτερό τους χρόνο στα Leaderboards στις πίστες του διαγωνισμού και να συμπληρώσουν τη Φόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων με φωτογραφίες από τους χρόνους τους! Ο διαγωνισμός λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2020.

Οι τρεις πρώτοι μεγάλοι νικητές, θα ζήσουν την εμπειρία του πραγματικού αγωνιστικού Speedcar Xtrem της Speedcar Motul Team Greece, σε μια ειδική επιπλέον εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Ιαβέρης Park στην Μαλακάσα Αττικής, όταν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα για τον covid19. Υποστηρικτής του event είναι η Motul η οποία θα παρέχει επιπλέον δώρα στους τρεις πρώτους νικητές και όχι μόνο.

► Πληροφορίες & Όροι Διαγωνισμού: εδώ
► Φόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων: εδώ

Η προετοιμασία και οι προπονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει!
Σας περιμένουμε να τιμήσετε τη διοργάνωση με τη συμμετοχή σας, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στην εξέλιξη του simracing στην Ελλάδα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που υποστηρίζουν τη κοινότητα με τη δουλειά τους και είναι εκεί όποτε τους χρειαστώ.

"From simracing to real rallies"

Σχετικά Άρθρα