Συμμετέχουμε στους αγώνες τα τελευταία 2 χρόνια ως οδηγοί. Έχουμε πολύ θετικές εμπειρίες και γνωριμίες με ανθρώπους και φιλίες που συνεχίζουν και εκτός αγώνων. Μία από αυτές είναι με τους φίλους μας στην Πάτρα Θοδωρή Μυλωνάκο και Γιώργο Σώρρα ιδιοκτήτες της πίστας DiRT Park στην Χαλανδρίτσα.

Με τη φετινή χρονιά από αγώνες να είναι ίδια με την περσινή αποφασίσαμε φέτος να μην εμπλακούμε καθώς θέλουμε να βελτιώσουμε και το αυτοκίνητο για την επόμενη after-covid ελπίζουμε χρονιά. Έτσι λοιπόν μετά από επικοινωνία με το Dirt Park κάναμε το πρώτο μας track day στο χώμα με τη χωμάτινη φόρμουλα (ή crosskart, ή buggie) Speedcar XTREM 600cc.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

DiRT Park Χαλανδρίτσα

To DiRT Park είναι σε μια ιδανική τοποθεσία που συνεχώς βελτιώνεται με πολλή δουλειά από την ομάδα αλλά και με όραμα για το μέλλον. Καθώς ο Θοδωρής και ο Γιώργος μας εξηγούσαν το όραμα και τους στόχους τους για όλο το χώρο που έχουν, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά στα μάτια μας ότι το motorsport θέλει νέους, με όραμα, αγάπη και όρεξη για δουλειά για να πραγματοποιηθεί το άλμα που χρειάζεται στις μέρες μας!

DiRT Park Χαλανδρίτσα

SPEEDCAR XTREM 600

Πρώτη επαφή για μένα με το πραγματικό Speedcar XTREM. Η αλήθεια είναι ότι έχω εμπειρία μαζί του στον προσωμοιωτή DiRT Rally 2.0 και μέσω του ξεχωριστού event που διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Speedcar Greece το Speedcar VR-Attack, αλλά στην πραγματικότητα... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ! Στο προσομοιωτή μπορείς να μάθεις λίγο το set-up του, να προσπαθήσεις να καταλάβεις την φιλοσοφία οδήγησής του αλλά στη πραγματικότητα όταν ακούς πίσω σου το 600αρι μοτέρ μηχανής, έχεις το σειριακό λεβιέ, το άμεσο τιμόνι και τις δυνάμεις, τα πράγματα αλλάζουν!

Μου πήρε λίγο χρόνο να καταλάβω τον τρόπο οδήγησης να "ξεκολλήσει το μυαλό" από τον ασφάλτινο τρόπο και να περάσει στον χωμάτινο. Σημαντικό σε όλο αυτό είναι η βοήθεια που παρέχει η ομάδα του DiRT Park που ήταν πάντα δίπλα να βοηθήσει, να εξηγήσει και να βρει λύσεις για όλα μας τα προβλήματα. Προβλήματα όπως.. το ύψος μας, όπου χρειάστηκαν μερικές αλλαγές για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τόσο εγώ όσο και η Κατερίνα!

DiRT Park Χαλανδρίτσα

Η εμπειρία του Track Day

Φτάνοντας στην πίστα θα σε καλοσορίσει η ομάδα. Με ένα χαμόγελο η Ράνια και ένα ζεστό καλοσήρθατε θα νιώσεις απλά... οικεία. Θα ακολουθήσουν όμορφες συζητήσεις για την πίστα και τους αγώνες μέχρι τη στιγμή που φτάνει η ώρα να ξεκινήσουμε. Κάνουμε με τον Θοδωρή και τον Γιώργο το "track walk" όπου μας εξηγούν την διαδρομή και τον τρόπο οδήγησης του Speedcar σε κάθε στροφή. Τελειώνοντας ξεκινάει η διαδικασία της οδήγησης. Εφόσον δεθείς στο Speedcar οι παλμοί ανεβαίνουν. Μια "πολεμική κατασκευή", κάθεσαι χαμηλά, το roll-cage πολύ κοντά σου δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση. Μπαίνοντας στην πίστα και κάνοντας τις πρώτες αλλάγες με το σειριακό κιβώτιο, η αδρεναλίνη ανεβαίνει. Φτάνοντας στις πρώτες στροφές και ξεκινώντας να συνεργάζεσαι με αυτό που οδηγείς, το ανακαλύπτεις βήμα βήμα.

Η εμπειρία στην πίστα είναι ξεχωριστή όπως και η πίστα. Η διάταξη της πίστας έχει ανηφόρα και κατηφόρα κάτι που την καθιστά ιδιαίτερα τεχνική και χρειάζεται υπομονή και ακριβείς κινήσεις για να κινηθείς γρήγορα. Η ευχαρίστηση είναι δεδομένη όπως το χαμόγελο και η ικανοποίηση βγαίνοντας από το session.

Η πίστα DiRT Park στην Χαλανδρίτσα είναι κάτι ξεχωριστό που το συστήνουμε σε όλους να δοκιμάσουν. Η εμπειρία είναι τρομερή όπως και η χαρά και η ικανοποίηση από την οδήγηση. Δοκιμάστε το!

Website: https://www.dirtpark.gr/
Facebook: https://fb.com/Dirt-Park-107055004710412
Instagram: https://instagram.com/dirt_park_chalandritsa/

Σχετικά Άρθρα