Μετά από τον τελευταίο αγώνα όπου κύριο χαρακτηριστικό του καιρού ήταν οι χαμηλές θερμοκρασίες στο τέλος του χειμώνα στη κατηγορία Regularity, ο επόμενος μου αγώνας στο δεξί bucket ήταν στο Classic Acropolis, μέσα στο άψογα διατηρημένο Austin Mini Cooper S, και οδηγό τον Huffy (Δημήτρης Σταυρόπουλος).

Classic Acropolis, λοιπόν, και λόγω συγκυριών πραγματοποιείται στον “παραδοσιακό” μήνα που όλοι γνωρίζουμε, τον Ιούνιο. Μια πραγματική πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες από πολλές απόψεις. Η πρόγνωση του καιρού; Υψηλές θερμοκρασίες και μόνο! Η πρόκληση για μένα, ακόμα μεγαλύτερη καθώς είναι ο πρώτος μου διήμερος αγώνας με συνολικά χιλιόμετρα άνω των 900. Ναι, καλά διαβάσατε, και πολύ καλώς αναρωτηθήκατε πως θα βγάλουν τον αγώνα αυτά τα οχήματα. Μα, αυτή είναι άλλη μια πρόκληση που φαίνεται να δέχθηκαν τα 90 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Εκκίνηση αγώνα, λοιπόν, στην όμορφη Ακρόπολη και όλα δείχνουν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ ξεχωριστό. Δεν κρύβω την αγωνία μου τόσο για το αν θα καταφέρω να "εκτελέσω" τα χρέη συνοδηγού, μα ένα είναι σίγουρο, θα το απολαύσω όσο μπορώ! Φτάνοντας για την πρώτη ειδική διαδρομή ακρίβειας, μια βαθιά εισπνοή, συγκέντρωση στο χρονόμετρο και φύγαμε!

Classic Acropolis 2019 start

Η πρώτη μέρα περιελάμβανε 11 ειδικές διαδρομές που ήταν αρκετά σφιχτές. Ο ρυθμός αρκετά γρήγορος, μα οι ειδικές διαδρομές σε αντάμειβαν τόσο από πλευράς οδήγησης όσο και από πλευράς ομορφιάς. Η αίσθηση που αφήνει μια χωμάτινη ακροπολική διαδρομή πραγματικά εντείνει τον ενθουσιασμό μου για να δω τι θα περιλαμβάνει η επόμενη. Το πέρασμα από την ειδική Ταρζάν, καθώς και το γνωστό σημείο με το σπίτι, με κάνουν να θέλω να ακούσω περισσότερες ιστορίες- συμβάντα που κάποιοι από τους συμμετέχοντες έχουν ζήσει. Οι τρεις επόμενες και τελευταίες ειδικές της πρώτης μέρας είναι αυτές που δεν θα ξεχάσω, και ναι θα τις ξαναέκανα και με το ίδιο "λάθος"!

Λάθος, αλλά σωστό, αποδείχθηκε μια τουλίπα (κουτάκι που δείχνει την κατεύθυνση) στο roadbook. Διαβάζοντας τον δρόμο και βλέποντας το πόσο στενό είναι το πέρασμα, δείχνω την αμφιβολία μου για την κατεύθυνση που έχουμε πάρει. Η εμπιστοσύνη του οδηγού προς τα λεγόμενα μου, μας "επιβάλλει" να γυρίσουμε στην αμέσως προηγούμενη τουλίπα, απλά για να καταλάβουμε ότι βρισκόμασταν στο σωστό δρόμο. Όμως, ο χρόνος τρέχει, και εμείς τώρα πρέπει να τρέξουμε ακόμα περισσότερο. Η αγωνία να προλάβουμε τα σημεία ελέγχου (check points), επιβάλλει το γκάζι πατημένο στο τέρμα και θα μπορούσα να πω ότι περάσαμε με "flying" όλα τα σημεία ελέγχου.

Classic Acropolis 2019

Εδώ, λοιπόν, για μένα αποκαλύφθηκαν οι δυνατότητες αυτού του μικρού κόκκινου "σίφουνα". Η αδρεναλίνη στο τέρμα σε όλο το ανηφορικό κομμάτι όπου το Mini δεν έδειξε να πτοείται πουθενά! Μα, και στις καταβάσεις, η διαχείριση του έμοιαζε παιχνίδι στα χέρια του οδηγού. " Ό,τι του πεις, αυτό κάνει", μου λέει ο οδηγός στο τέλος των ειδικών, μα αυτό το έζησα και η ίδια.

Τέλος της πρώτης ημέρας και συγκέντρωση στη μαρίνα της Ιτέας, 12 ώρες μετά την εκκίνηση. Πραγματικά, η κούραση γίνετε αισθητή τόσο από την όψη των αυτοκινήτων όσο και των πληρωμάτων. Κάποια πληρώματα προσπαθούν να κάνουν κάποιες μικρές επιδιορθώσεις πριν χαθεί το φως της ημέρας. Η συνέχεια φαγητό και ξεκούραση, άλλωστε μένει ακόμα μια ημέρα αγώνα.

Classic Acropolis 2019 Mini Cooperonboard

Στο ξεκίνημα της δεύτερης μέρας, και η θερμοκρασία στην εκκίνηση της πρώτης ειδικής ήδη στους 34 οC. Οι ειδικές δείχνουν ότι έχουν τα "tricky" σημεία τους, αλλά αυτή είναι και η πρόκληση. Μια όμορφη στιγμή αυτής της ημέρας, η τοποθεσία που έγινε το regrouping, στην Αρβανίτσα. Πραγματικά, δόθηκε ο χρόνος ώστε να πάρουν μια ανάσα πληρώματα και οχήματα, μέχρι να πάρουν την τελική ευθεία για τον τερματισμό στην όμορφη Ακρόπολη. Με τη δύση του ηλίου, ο αγώνας έφτασε στο τέλος του.

Μια έξυπνη κίνηση της οργάνωσης, ήταν ο προγραμματισμός της απονομής την αμέσως επόμενη ημέρα, όπου φυσικά είχε φροντίσει να γίνει σε ένα χώρο που αντικατόπτριζε την αίγλη αυτού του αγώνα.  Πραγματικά είναι όμορφο, να συναντάς όλους τους συμμετέχοντες και να ανταλλάσσεις τις εμπειρίες από τον αγώνα με μια πιο ξεκούραστη ατμόσφαιρα.

Η χαρά μου που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα μεγάλη, μα η επισφράγιση αυτής της εμπειρίας ήρθε και με το αποτέλεσμα που καταφέραμε (και εγώ προσωπικά ούτε που το πίστευα),11η θέση στη γενική κατάταξη και 1η θέση στη κατηγορία F έως 1600cc.

Από τη θέση του δεξιού bucket,

Καλό καλοκαίρι!

Classic Acropolis 2019 Katerina Bratsou

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

CAPTCHA

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES