Η δεύτερη συμμετοχή σε ανάβαση έγινε το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Σεπτεμβρίου στην Ανάβαση Τσακώνας 2019. Έχοντας συλλέξει εμπειρίες από την προηγούμενη συμμετοχή στην Ανάβαση Δημητσάνας 2019 ετοιμάστηκα να αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση. Η πρόκληση ήταν μεγάλη καθώς ήταν η πρώτη διοργάνωση της ανάβασης οπότε η διαδρομή ήταν για όλους τους συμμετέχοντες καινούρια!

Η Ανάβαση Τσακώνας είναι ουσιαστικά ο παλιός δρόμος από Τρίπολη για Καλαμάτα. Η ανάβαση έχει μήκος 3,6 χλμ., ο δρόμος έχει μεγάλο πλάτος (σχεδόν πίστας) με πολλές μέτριες και πατημένες στροφές και μόλις 2 φουρκέτες. Είναι μια ανάβαση με υψηλή μέση ταχύτητα όπου εκμεταλλευόμενος το μεγάλο πλάτος του δρόμου μπορείς να διορθώσεις κάποιο λάθος. Η κοντινή απόσταση από τη βάση της Bratsos Team στην Τρίπολη την έκανε πιο προσιτή και το γεγονός ότι διοργανώνεται για πρώτη φορά μας κίνησε το ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Σκοπός μου ήταν να τερματίσω τον αγώνα με όσο καλύτερη οδήγηση γίνεται, μαζεύοντας περισσότερες εμπειρίες με το αυτοκίνητο στο βουνό. Ένα ακόμα βήμα προς τη κατάκτηση του στόχου που είναι η συμμετοχή και ο τερματισμός ενός αγώνα ράλλυ. Η Κατερίνα και σε αυτό τον αγώνα είχε υποστηρικτικό ρόλο όπου η συμβολή της ήταν σημαντική ειδικά μετά από το λάθος του Σαββάτου όπου τραυμάτισα λίγο το αυτοκίνητο.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα όπου διορθώσαμε το πρόβλημα με το σασμάν που είχαμε στην Δημητσάνα. Μαζί με αυτό προέκυψε και μια σκισμένη φούσκα κρεμαγιέρας και ένα 'δάκρυ' (χαράς??) από την τρόμπα νερού. Όλα αλλάχτηκαν και προλάβαμε και κάναμε μαζί με τον τεχνικό μια βόλτα προς την διαδρομή.

Ανάβαση Τσακώνας 2019

Ξημερώματα Σαββάτου γύρω στις 7:00 αναχώρηση για ανάβαση Τσακώνας. Μετά από μία ώρα φτάνουμε στον χώρο των pits όπου βλέπουμε και άλλους αθλητές να στήνουν τις τέντες τους και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Το πρωινό briefing ξεκινάει, με όλους τους αθλητές να βρίσκονται στον χώρο των pits για να μας ενημερώσουν για την διεξαγωγή του αγώνα.

Στις δοκιμές του Σαββάτου στο πρώτο πέρασμα ένα οδηγικό λάθος σε συνδυασμό με την λάθος πίεση στα ελαστικά, με βρήκε να στρίβω με τα τέσσερα την Κ3 καταλήγοντας στο πεζούλι και τραυματίζοντας ευτυχώς μόνο το μπροστά αριστερό μέρος του αυτοκινήτου. Με το "ΟΚ" των κριτών συνέχισα την προσπάθειά μου τερματίζοντας κανονικά. Συναισθήματα απογοήτευσης και άγχους για τον αγώνα με κυρίευσαν αλλά αφού κατέβηκα στα pits και έγιναν κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις, το δεύτερο πέρασμα με εκτόνωσε γράφοντας έναν καλό αρχικό χρόνο στο 2:20'11. Γεμάτος με αυτές τις εμπειρίες επιστρέφω σπίτι για ξεκούραση και μελέτη του incar video.

Ξυπνώντας την Κυριακή με ένα κλικ άγχους καθώς ήμουν το 6ο αυτοκίνητο που θα εκκινούσε, ξεκίνησα να ετοιμάζομαι φορώντας τον εξοπλισμό και μιλώντας στο κόσμο που περνούσε. Όλο αυτό με έκανε να χαλαρώσω και να ξεχαστώ και στο τέλος γεμάτος θετική ενέργεια να συγκεντρωθώ για τον αγώνα. Στο πρώτο σκέλος ανεβαίνω λίγο φυλαγμένα πετυχαίνοντας ένα χρόνο στο 2:18'16. Κατεβαίνοντας στα πιτ κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους κυρίως σε νερά, λάδια και πιέσεις ελαστικών και σε 15 λεπτά βρέθηκα στην γραμμή εκκίνησης για το δεύτερο πέρασμα. Πιο αποφασισμένος, ανεβάζω στροφές και φεύγω! Σε αυτό το πέρασμα ένιωθα πιο σίγουρος και πίεσα περισσότερο φρενάροντας λίγο πιο βαθιά και πατώντας το γκάζι στο πάτωμα πετυχαίνοντας το 2:15'49. Πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα καθώς δεν πίστευα ότι θα φτάσω αυτό το χρόνο στην αρχή της ημέρας! Θα ήθελα άλλο ένα πέρασμα για να δω αν μπορώ να το βελτιώσω... Δυστυχώς ο αγώνας της ανάβασης έχει μόνο δυο περάσματα.

Ανάβαση Τσακώνας RallyDiaries

Σε αυτό τον αγώνα, πέραν των εμπειριών πήρα και τα πρώτα μου ενθύμια. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου ήταν η 1η θέση στην κλάση Ε10 αλλά και η 2η θέση στην κατηγορία 1400cc - 1600cc χάνοντας την 1η για μόλις 25 κλάσματα του δευτερολέπτου!

Φεύγω από την Ανάβαση Τσακώνας γεμάτος νέες εμπειρίες και με μια ξεχωριστή χαρά για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου. Αναμένω με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα. Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν μαζί μας και τις δύο μέρες του αγώνα. Είμαστε χαρούμενοι που γνωρίσαμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα.

Σχετικά Άρθρα