Πρωταρχικός στόχος της επίσκεψής μου στην πίστα ήταν η καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου και των ελαστικών, καθώς και περισσότερους γύρους και εξοικείωση με την πίστα. Δύσκολη μέρα καθώς ήταν συννεφιασμένη και η πιθανότητα βροχής 50-50. Δεν πτοήθηκα όμως φόρτωσα τρέιλερ, τον μάστορα και τον καλό μου φίλο/φωτογράφο Δημήτρη και φτάσαμε στα Μέγαρα.

Peugeot 205 GTi Dimitris Tsipis

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Αφού τακτοποιηθήκαμε και μετά το σύνηθες πλούσιο briefing των διοργανωτών δεθήκαμε στα καθίσματα με τον Δημήτρη και βγήκαμε στην πίστα για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα. Κρύες θερμοκρασίες δύσκολα τα ελαστικά να ανέβαζαν θερμοκρασία οπότε ήθελε περισσότερη προσπάθεια γενικά. Όταν επιστρέψαμε στα Pits, κάναμε μικρές αλλαγές στις πιέσεις και με το που ακούσαμε την πορτοκαλί ομάδα δεθήκαμε πάλι και επιστρέψαμε για το γρήγορο πλέον session.

Δύο αναγνωριστικοί γύροι σε γρήγορο ρυθμό πλέον και ξεκινάω να πιέζω, αλλά στην Κ1 έμεινα περισσότερο στα φρένα φέρνοντας ένα μικρό τετακέ. Αμέσως κατάλαβα ότι τα πίσω λάστιχα δεν είναι ζεσταμένα αλλά και το πρόβλημα της συμπεριφοράς στο φρενάρισμα. Ο Δημήτρης δίπλα πανευτυχής με ένα μόνιμα καρφωμένο χαμόγελο στο πρόσωπο. Ο χρόνος που σημείωσα σε αυτό το session ήταν εφάμιλλος αν όχι λίγο πιο γρήγορος από τον χρόνο που σημείωσα στο προηγούμενο track day. Βγαίνοντας επιβεβαιώνουμε ότι τα λάστιχα δεν είχαν ζεσταθεί επαρκώς και αποφάσισα να πειράξω λίγο την πίεση των φρένων μειώνοντας μπροστά. Αυτό μου έδωσε καλύτερη σταθερότητα κατά το φρενάρισμα και καλύτερη ισορροπία στην είσοδο της στροφής όπου μέχρι τώρα ήταν πολύ επικίνδυνο να στρίψεις το τιμόνι νωρίς.

Peugeot 205 GTi trackday

Στο επόμενο session μπαίνω χωρίς συνοδηγό. Ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο! Έχει αλλάξει η ισορροπία, το βάρος και τα νιώθω όλα στη μέση μου διαφορετικά. Κάνω 2-3 δοκιμαστικούς γύρους βρίσκω το αυτοκίνητο καλύτερα και ξεκινάω να πιέζω. Κάνοντας 2-3 ακόμα γύρους πιέζοντας και έχοντας άλλους τόσους πριν το τέλος του session στην έξοδο της Κ6 δεν πήρε την 3η ταχύτητα δεν πήρε την 4η ταχύτητα και βρίσκομαι παρκαρισμένος στην άκρη έξω από την πίστα περιμένοντας το jeep να με τραβήξει στα pit.

Πάνω που είχα βρει το ρυθμό μου και πήγαινα να βελτιώσω περισσότερο την οδήγησή μου, ο πύρος του επιλογέα της 3ης-4ης μας εγκατέλειψε και ευτυχώς δεν κουνήθηκε να έχουμε χειρότερα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα καταφέρει να ρίξω το χρόνο μου στο 1:11'500.

Peugeot 205 GTi clutch

Πήρα πολλά θετικά από αυτή την εμπειρία στην πίστα, κατάλαβα καλύτερα το αυτοκίνητο και βελτίωσα τις γραμμές μου σε κάποια σημεία της πίστας. Επόμενη συμμετοχή είναι ο 4ος αγώνας επάθλου HTTC 2018 - 2019, αν το αυτοκίνητο είναι έτοιμο.

Μέχρι το επόμενο δείτε μερικές φωτογραφίες από το track day αλλά και ένα μικρό βίντεο για το πως προετοιμαζόμαστε για να συμμετέχουμε σε ένα trackday.

Σχετικά Άρθρα