Μετά από σχεδόν 1 χρόνο προετοιμασίας του αυτοκινήτου και σχεδόν ολικού rebuild βρεθήκαμε στην πίστα των Μεγάρων. Η επαφή μας με την πίστα ήταν κυρίως για να δούμε κάποιον αγώνα, να συνοδηγήσουμε με κάποιον φίλο αλλά σε καμία περίπτωση να οδηγήσουμε.

Το 4ο HTTC open track day ήταν η πρώτη μας συμμετοχή. Αφού ολοκληρώσαμε την διαδικασία εγγραφής, τσεκάραμε πιέσεις ελαστικών, δεθήκαμε, συνδέσαμε την ενδοεπικοινωνία και μπήκαμε στην πίστα για το πρώτο αναγνωριστικό session. Η πίστα από την αριστερή θέση είναι εντελώς διαφορετική. Βγαίνοντας από το αναγνωριστικό session ένα χαμόγελο μόνιμα στο πρόσωπό μας.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η ώρα της δράσης δεν άργησε καθώς πρώτη η Κατερίνα θα οδηγούσε με την μπλε ομάδα. Επιστροφή και πάλι στο αγωνιστικό και αναμονή στην είσοδο της πίστας για να μπούμε. Ξεκινάμε με κάποιους αναγνωριστικούς γύρους μετά με λίγο πιο γρήγορους παίρνοντας μια καλύτερη και ταχύτερη αίσθηση από το αυτοκίνητο και την πίστα. Όσο πέρναγε η ώρα μαθαίναμε περισσότερο την πίστα και πιέζοντας η Κατερίνα κατάφερε και έκανε 1:15'940 με βάση το TrackAddict.

Peugeot 205 GTi Track day

Τελειώνοντας η μπλε ομάδα και αφού το αυτοκίνητο είχε ξεκουραστεί ήταν η ώρα του Γιώργου να οδηγήσει. Τα αυτοκίνητα της πορτοκαλί ομάδας ήταν στην είσοδο της πίστας με το δικό μας έκτο στη σειρά. Ξεκίνησαν οι 2-3 πρώτοι γύροι προσπαθώντας να βρει τα σημεία φρεναρίσματος αλλά και τις γραμμές της πίστας. Σε αυτό βοήθησε και κάποια βίντεο που είχε παρακολουθήσει νωρίτερα αλλά και η εξοικείωση με το αυτοκίνητο από τον εξομοιωτή. Έτσι ξεκίνησε να πιέζει περισσότερο από το μέσο του session και μετά σημειώνοντας συνεχώς καλύτερους χρόνους με καλύτερο γύρο στο 1:12'200 με βάση το TrackAddict.

Σε αυτή την πρώτη εμφάνιση το αυτοκίνητο δούλεψε τέλεια. Χρειάζεται λίγο ψάξιμο παραπάνω για την σωστή λειτουργία των ελαστικών καθώς και για την βελτίωση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στο φρενάρισμα. Τέλος, περισσότερους γύρους στην πίστα για να την μάθουμε καλύτερα.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας που ήταν μαζί μας στο trackday, μας έκαναν παρέα και μας βοήθησαν με την πίστα και το αυτοκίνητο.

Μέχρι την επόμενη εμφάνιση δείτε παρακάτω τα βίντεο από τους καλύτερους γύρους μας και φωτογραφίες από το trackday.

Σχετικά Άρθρα