Η σειρά unboxing αγωνιστικού εξοπλισμού ξεκινά με την παρουσίαση του κράνους μας. Το Stilo DES WRC είναι ένα από τα πιο διάσημα και αναγνωρίσιμα κράνη των αγώνων ράλλυ. Η επιλογή μας δεν έχει να κάνει λόγω της αναγνωρισιμότητάς του όσο με την ασφάλεια που παρέχει.

Ξεκινώντας, τα κράνη διαφέρουν σε μεγέθη και ιδιότητες από εταιρία σε εταιρία. Υπάρχουν ανοιχτού τύπου κράνη που δε καλύπτουν όλο το πρόσωπο αλλά και κλειστού τύπου κράνη που μοιάζουν με αυτά της μοτοσυκλέτας. Για αγώνες αυτοκινήτων δεν είναι υποχρεωτικό το προστατευτικό για τα μάτια το οποίο είναι στο καρτ και τις μηχανές, οπότε προσέξτε για ποια χρήση θέλετε το κράνος.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Τα κράνη για αγώνες αυτοκινήτου εκτός track day είναι υποχρεωτικά να έχουν περάσει τις δοκιμές αντοχής και να έχουν την ομολογκασιόν FIA. Προσοχή όταν αγοράσετε μεταχειρισμένο κράνος να τσεκάρετε τον κωδικό της ομολογκασιόν να είναι όσο πιο πρόσφατος γίνεται.

Το μέγεθος του εξωτερικού κελύφους του κράνους διαφέρει ανά εταιρία και αυτό καθορίζεται συνήθως και από το μέγεθος που θα επιλέξετε (S - M - L). Στην περίπτωση της Stilo στο website της εταιρίας θα βρείτε τα μεγέθη και πως να μετρήσετε το κεφάλι σας για να διαλέξετε το κατάλληλο. Επίσης το βάρος του κράνους διαφέρει ανά εταιρία και καθορίζεται και από το μέγεθος που θα διαλέξετε. Για ελαφρύτερα κράνη (π.χ. carbon) η τιμή ανεβαίνει.

Stilo size chart

Ακόμη, κάποια κράνη για παράδειγμα φέρουν σύστημα ενδοσυνεννόησης, κάποια άλλα τηρούν τις προϋποθέσεις για να εξοπλιστούν με ενδοσυνεννόηση, ενώ κάποια άλλα δεν μπορούν να εξοπλιστούν καθόλου με αυτή. Προσοχή αν έχετε αγοράσει ενδοσυνεννόηση πριν αγοράσετε το κράνος σας, θα πρέπει να διαλέξετε ένα κράνος που να ταιριάζει με το βύσμα της ενδοσυνεννόησης αλλιώς θα πρέπει να προμηθευτείτε έξτρα αντάπτορες.

Τέλος για κάποια κράνη υπάρχουν αξεσουάρ όπως προστατευτικά για την ανάκλαση από τον ήλιο, ανταλλακτικά για τα εσωτερικά μαξιλαράκια κ.ά.

Δική μας επιλογή αποτέλεσε το Stilo DES WRC. Είναι εξοπλισμένο με ενδοσυνεννόηση, έχει ομολογκασιόν FIA και  έχει τη δυνατότητα για όλα τα αξεσουάρ της εταιρίας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

CAPTCHA

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES