Συνεχίζουμε την σειρά Unboxing αγωνιστικού εξοπλισμού με την συσκευή στήριξης κεφαλής και αυχένα την γνωστή σε όλους HANS (HEAD & NECK SYSTEM). Το Simpson Hans III είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει την μέγιστη ασφάλεια και υποστήριξη στα πιο καίρια σημεία του σώματος του αγωνιζομένου σε περίπτωση ατυχήματος.

Η χρήση της συσκευής HANS είναι συμπληρωματική σε σχέση με αυτή του κράνους και μειώνει την πιθανότητα τραυματισμών της κεφαλής και του τραχήλου, όπως το κάταγμα κρανίου σε περίπτωση σύγκρουσης. Αποτελείται από υλικό πολυμερές ενισχυμένο με ίνες άνθρακα. Το HANS χρησιμοποιείτε και στο kart όπου θεωρείται απαραίτητο την στιγμή που δεν υπάρχει έστω ένα κάθισμα που να καλύπτει όλη την πλάτη μέχρι τον αυχένα του οδηγού.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Υπάρχουν 2 είδη HANS, αυτό σε σχήμα ύψιλον (U), καθώς και το καινούριο, το υβριδικό. Το HANS επιτρέπει την κίνηση του κεφαλιού του χρήστη, αλλά εμποδίζει ή περιορίζει τις κινήσεις της κεφαλής κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Το HANS έχει μεγέθη S - M - L - XL ανάλογα την εταιρία κατασκευής, για να ταιριάζει με όλα τα σωματότυπα. Η χρήση του είναι υποχρεωτική βάση της FIA και σχεδόν όλα τα κράνη έχουν τα ειδικά clip στα οποία προσδένεται.

Simpson Hans device

Η συσκευή προσδένεται στο κράνος και στηρίζεται στους ώμους και από πάνω περνούν και σφίγγονται οι ζώνες για να το σταθεροποιήσουν. Αυτό συνεπάγεται ότι το HANS δεν είναι συνδεδεμένο με το κάθισμα, αλλά με τον οδηγό. Όλα τα αξεσουάρ όπως και η συσκευή έχουν περάσει τις δοκιμές αντοχής και έχουν την ομολογκασιόν FIA.

Τέλος, το HANS έχει και αυτό αξεσουάρ όπως quick release μηχανισμούς για να συνδέεται και να αποσυνδέεται εύκολα στο κράνος.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

CAPTCHA

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES