Μετά από δύο χρόνια δουλειάς και υπομονής το Peugeot 205 GTi επανήλθε σε μάχιμη κατάσταση. Η μεγάλη περίοδος της επιδημίας covid-19 με τις αισθητές επιπτώσεις στην καθημερινότητα όλων, ίσως λειτούργησε υπερ σε αυτό το κομμάτι για εμάς. Πλέον το αναβαθμισμένο μας αγωνιστικό έχει φτάσει στο επίπεδο που ονειρευόμασταν!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Peugeot 205 GTi, σε όλους τους αγώνες έχει τερματήσει επιτυχώς. Δίχως αμφιβολία η δουλειά που έγινε από το μηχανικό μας δείχνει ότι έχουμε ένα αυτοκίνητο αξιόπιστο. Το πρόβλημα εμφανίστηκε σχεδόν από την αρχή με το σασμάν το οποίο δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα φορτία δύναμης που παράγει η μηχανή με αποτέλεσμα κάθε δεύτερο αγώνα να πρέπει να επισκευάζουμε το σασμάν και να αλλάζουμε κάτι από τα εσωτερικά του (συχρονιζέ, φουρκέτα κλπ.).

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η απόφαση πάρθηκε στα τέλη του 2019 να βελτιώσουμε και αυτό το σημείο του αυτοκινήτου. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η αγορά ενός σειριακού σασμάν που ταιριάζει στο μοτέρ αλλά δεν ξεφεύγει και από το budget μας.

Η επιλογή ήταν το Sadev STC-CS30233 5-τάχυτο σασμάν που φορούσε το Citroen C2 R2.

Η επιλογή για ένα σειριακό σασμάν δεν είναι εύκολη. Πρέπει να αναλογιστεί κάποιος το budget το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να εκτοξευτεί στα ύψη αλλά και τη διαδικασία τοποθέτησης του σασμάν στο αυτοκίνητο το οποίο τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση με το Peugeot 205 GTi δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Στο αυτοκίνητο έγινε λεπτομερής μελέτη αλλά και προσαρμογές έτσι ώστε η τοποθέτηση του σασμάν στο αυτοκίνητο να είναι εργοστασιακή. Μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν βάσεις, ημιαξόνια και ότι ήταν απαραίτητο για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Open Track Day by Hellenic Time Trial Challenge (HTTC)

Η αλήθεια είναι ότι track days δεν γίνονται εύκολα. Από την άλλη όταν διοργανώνονται η ομάδα του HTTC εγγυάται την σωστή και ευρυθμή λειτουργία της πίστας σε όλους τους τομείς. Σε δική τους διοργάνωση κάναμε το πρώτο μας βήμα με δοκιμές στην πίστα όταν ξεκινήσαμε αλλά και τον πρώτο μας αγώνα. Έτσι λοιπόν τον Σεπτέμβρη περιμέναμε πως και πως την ανακοίνωση!

Η ανακοίνωση έγινε και βρεθήκαμε στην πίστα να δοκιμάσουμε το νέο setup του αυτοκινήτου μας αλλά και να ξεσκουριάσουμε λίγο. Μαζί μας είχαμε και φίλους που ήρθαν να περάσουν την μέρα τους στην πίστα και να μοιραστούμε μαζί την εμπειρία ενός track day.

Peugeot 205 GTi HTTC 2022

Η πρώτη αναγνωριστική βόλτα τελείωσε. Οι ήχοι στο εσωτερικού αυτοκινήτου διαφορετικοί! Έχουν αλλάξει πολλά στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Γρηγορότερες αλλαγές ταχυτήτων, στρίψιμο και κράτημα καλύτερο και σε συνδυασμό με την νέα γεωμετρία (ευθυγράμμιση) πολύ ευκολοδήγητο. Αυτός ήταν και ο σκοπός.

Οι δοκιμές συνεχίστηκαν και πιο μετά ξεκίνησαν και οι βόλτες με την παρέα που βρισκόταν μαζί μας.

DiRT Hellenic community... Όχι απλά μια ομάδα για ένα παιχνίδι

Με τους φίλους που ήταν μαζί μας έχουμε γνωριστεί μέσω του simracing. Η DiRT Hellenic community που έχω ξεκινήσει έχει σκοπό να συγκτεντρώσει simracers που αγαπούν τα ράλι, τα αυτοκίνητα και τους αγώνες αλλά και το παιχνίδι DiRT Rally καθώς και τα υπόλοιπα παιχνίδια της Codemasters. Με τα χρόνια η κοινότητα αυτή εξελλίσεται σε μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζονται μεταξύ τους από κοντά και όχι μόνο μέσα από την οθόνη.

Οι φίλοι μας ήρθαν στο track day για να δουν το αυτοκίνητό μας από κοντά και να περάσουν μια μέρα στην πίστα μαζί μας, αποκτώντας μια νέα εμπειρία.

Peugeot 205 GTi HTTC Track Day 2022

Τόσο εγώ όσο και η Κατερίνα προσπαθήσαμε να μοιραστούμε αυτό που ζούμε στους αγώνες και το αγωνιστικό αυτοκίνητο και θα θέλαμε στο μέλλον να έχουμε ακόμα περισσότερους μαζί μας.

Πιο κάτω θα βρείτε in-car βίντεο από το track day. Enjoy!

Σχετικά Άρθρα