Οι λάτρεις του είδους περιμένουν την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής, οι όχι και τόσο "ψημένοι" περιμένουν το τηλεφώνημα για να πάνε παρέα με τους πρώτους. Κάπως έτσι, με πιο άμεσο τρόπο έγινε η πρόταση Σαββάτο πρωί από τον Γιώργο, ο οποίος πάντα προγραμματίζει να βρεθεί σε ένα τέτοιο event. 

Οι γνώσεις μου πάνω στο gaming μηδαμινές, ίσως σε καλύτερο επίπεδο τι γνωρίζω για το simracing, την οδήγηση σε προσομοιωτή. Η άφιξή μας στο χώρο που πραγματοποιούταν το GameAthlon, πολύ γρήγορα σε παρασύρει. Μέσα σε ένα περιβάλλον με έλλειψη φυσικού φωτός, αμέσως το μάτι ξεκινά να επεξεργάζεται κάθε γωνία του χώρου. Από τα σκαλιά μέχρι να οδηγηθείς στο κεντρικό χώρο του γηπέδου (στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do) όπου είναι στημένη μια σκηνή με προβολείς, το μάτι χάνεται στα άπειρα λαμπάκια και στις φωτεινές οθόνες υπολογιστών παραταγμένες σε σειρά.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Δύσκολα βρίσκεις υπολογιστή ελεύθερο. Άτομα όλων των ηλικιών απόλυτα προσηλωμένα, σαν να μη θέλουν να χάσουν δευτερόλεπτο από τη δράση, με όποιο παιχνίδι και αν παίζουν. Με μια γρήγορη βόλτα βλέπεις περίπτερα εταιριών υπολογιστών, όλα τα τελευταία παιχνίδια που κυκλοφορούν, καθώς επίσης και όλα τα διαφημιστικά (κούπες, pop ficures κ.ά.) που συνδέονται με το περιβάλλον του gaming.

GameAthlnon F1aXion

Το simracing αλλά και το motorosport δεν ήταν απών! Όπως και σε προηγούμενα GameAthlon στο χώρο βρίσκονται αγωνιστικά αυτοκίνητα όπως μία Lancia Delta Integrale του αγαπημένου μας HTTC (Hellenic Time Trial Challenge), ένα χωμάτινο φορμουλάκι (buggy) των DiRT Games, τα αυτοκίνητα των Fanny Flutters Racing Team και αυτοκίνητα που "απασχολούν" το κοινό αυτό τον καιρό όπως μια Toyota Supra.

Το σημαντικό σε αυτή την οργάνωση ήταν η πρώτη εμφάνιση της Ελληνικής Κοινότητας Simracers μέσω της ομάδας της F1Axion όπου με τη συνεργασία των χορηγών τους LogitechG και Κωτσόβολος είχαν ένα τεράστιο περίπτερο με εξομοιωτές για να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι και να διαγωνιστούν στο πρωτάθλημα Drive King που έτρεχε εκείνες τις μέρες.

F1aXion GameAthlon

Ένας χώρος οργανωμένος όπως του πρέπει. Οι παρευρισκόμενοι σε αυτό το σημείο αρκετοί, περιμένοντας τη σειρά τους για να καθίσουν στο bucket και να γευτούν την εμπειρία οδήγησης ενός μονοθεσίου. Πράγματι, η εμπειρία να ζήσει κανείς κάτι σαν αυτό μοναδική. Σε αυτό βοηθούσε βέβαια και το ζωντανό μονοθέσιο του H. Vakirtzoglou που ήταν δίπλα στους εξομοιωτές που σε έβαζε αμέσως στο κλίμα. Ακόμη και ο Γιώργος που ασχολείται με το simaracing δελεάστηκε να πάρει θέση. Μέσα σε αυτό το κλίμα, δοκίμασα και εγώ την εμπειρία του προσομοιωτή.

F1aXion Gameathlon formula

Η ομάδα της F1Axion, με χαμόγελο και διάθεση αναλαμβάνουν δράση για να σε "εγκλιματίσουν". Η αρχή; Να πάρεις τη θέση στο bucket. Στη συνέχεια, ρυθμίζουν τα πετάλια και το τιμόνι στη θέση που θεωρείς πιο βολική, καθώς και με ποια οπτική σε βολεύει να οδηγείς. Δύο λόγια για το πως λειτουργούν κάποια κουμπιά και η εμπειρία έχει ήδη ξεκινήσει. Το μονοθέσιο βρίσκεται σε κίνηση και εσύ καλείσαι να αναλάβεις τα ηνία!

F1aXion Gameathlon winter

Στο πρώτο γύρο οδηγώ αρκετά "παγωμένη", νιώθω ξένο το χειρισμό αλλαγής ταχυτήτων, καθώς και την κλίση που πρέπει να έχει το μονοθέσιο σε κλειστές στροφές. Στα επόμενα λεπτά, τα χέρια έχουν βρει το συντονισμό και στόχος η διόρθωση δύο δύσκολων σημείων που με "πέταξαν" έξω. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει, και τα μάτια τώρα πιο προσηλωμένα στην οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ελάχιστη απόσταση από την οθόνη δεν μου ήταν εύκολη να τη συνηθίσω. Παρόλα αυτά, με το πέρασμα των λεπτών νιώθω πιο "βουτηγμένη" στην όλη εμπειρία. Και, ακολουθεί η λήξη των 5 γύρων. Μα τόσο σύντομα; Πάνω που το συνήθισα...

Δεν αδικώ όσους αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε ένα προσομοιωτή, καταλαβαίνω ότι προσφέρει πραγματικά μια διαφορετική εμπειρία. Φυσικά και χρειάζεται να δώσεις χρόνο για να συνηθίσεις το χειρισμό και όλο αυτό σε κάνει να προσκολλάς όλο και περισσότερο. Σε συνέχεια της βόλτας μας, μπήκαμε στη διαδικασία να δοκιμάσουμε και το Virtual Reality Headsets (VR), σε ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό, με πρωταγωνιστή τον IRONMAN.

GameAthlon Playstation VR

Αν με ρωτήσετε μετά από αυτή την εμπειρία, αν θα πρότεινα σε κάποιον να αφιερώσει χρόνο σε όλο αυτό, η απάντηση είναι ΝΑΙ (με μέτρο προς τη διάδραση με τη πραγματική ζωή). Και επειδή "ψήθηκα αρκετά", ξέρετε τι αναμένω σε επόμενη αντίστοιχη εμπειρία; Μα φυσικά αποκλειστική χρήση των VR Headsets σε περιβάλλον οδήγησης!

Προς το παρόν, back to reality στην προετοιμασία για την νέα αγωνιστική σεζόν, παίδες!

Σχετικά Άρθρα