ERC Cyprus Rally 2018 ERC Cyprus Rally 2018

ERC Cyprus Rally 2018

Έγραψε:

Η ακολούθηση δύο ευρωπαϊκών αγώνων παρατείνει τη χαρά!

Μετά τον αγώνα του EKO Rally Acropolis - ERC, ο επόμενος αγώνας του θεσμού που φιλοξενήθηκε στην Κύπρο αποτέλεσε και για εμένα τον επόμενο αγώνα. Το ERC Cyprus Rally 2018, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε σε απόσταση δύο εβδομάδων. Όπως φαίνεται, αυτός ο Ιούνιος είναι γεμάτος από δράση (και λιγότερη καθημερινότητα από άποψη δουλειάς, θα προσέθετα). Η βαλίτσα έτοιμη και η αναχώρηση Τετάρτη απόγευμα, δυο μέρες πριν από την επίσημη έναρξη του αγώνα έχει φτάσει.

ERC CYPRUS 2018

Πρώτη φορά, στη Κύπρο, πρώτη φορά σε αγώνα εξωτερικού, αλλά και πρώτη φορά ως βοηθός του Υπεύθυνου Ασφάλειας σε αγώνα. Αυτός ο αγώνας όμως δεν αφορά μόνο ένα πρωτάθλημα της FIA, το ERC αλλά και ένα άλλο περιφερειακό πρωτάθλημα, το MERC (Middle East Rally Championship), καθώς και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά αγχωμένη αλλά έτοιμη να ενσωματωθώ στην ομάδα και να βοηθήσω με το τρόπο μου. Τετάρτη βράδυ, και φτάνω στο “κέντρο” του αγώνα στη Λάρνακα. Μια γνωριμία με όλη την ομάδα και μια γρήγορη περιήγηση στο χώρο του service park, που μοιάζει άδειο, καθώς και στο χώρο που θα γινόταν η εκκίνηση του αγώνα.

ERC CYPRUS 2018 team

Πρωινό ξύπνημα, λοιπόν, και Υπεύθυνος Ασφαλείας, Παρατηρητής του αγώνα και εγώ, έτοιμοι να ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στις ειδικές, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις σε σημεία που κρίνονται επικίνδυνα για αγωνιζόμενους και θεατές. Η μέρα πέρασε πολύ γρήγορα και φτάνουμε στο κέντρο του αγώνα, για τη σύντομη ενημέρωση των αγωνιζομένων (“briefing”) αργά το απόγευμα. Η έναρξη του αγώνα είναι “προ των πυλών”!

ERC CYPRUS 2018

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας την ευκαιρία να είμαι μέσα στις ειδικές πριν περάσει το πρώτο πλήρωμα, είναι πραγματικά μια όμορφη εμπειρία να βλέπεις τον κόσμο να περιμένει με ανυπομονησία τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Η οργάνωση τέτοιων αγώνων απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και φυσικά να “θυσιάσει” κανείς αρκετές μέρες. Όλη η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

ERC CYPRUS 2018

Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και σε αυτόν δεν έλειψαν τα απρόοπτα, οι ατυχίες των αγωνιζομένων καθώς και αυτός ο αγώνας είναι χωμάτινος, άρα αρκετά απαιτητικός. Ένα σημαντικό κομμάτι για εμένα αποτέλεσε ότι ήμουν παρούσα στην ενημέρωση των αγωνιζομένων, στην ανταλλαγή απόψεων με άτομα της FIA. Η παρατήρηση της λειτουργίας του κέντρου του αγώνα όπου τα τηλέφωνα, η μετάδοση των αποτελεσμάτων, το στίγμα κάθε αγωνιζομένου στο χάρτη δείχνουν την άλλη διάσταση του αγώνα.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram και YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Μετά από 13 ειδικές διαδρομές, 205 περίπου χιλιόμετρα οδήγησης (για την οργάνωση και για εκείνες τις μέρες υπολογίζω επί δύο φορές αυτά τα χιλιόμετρα..και κάτι ακόμη), η βράβευση των πληρωμάτων έχει φτάσει! Πραγματικά μόνο χαμόγελα έβλεπε κανείς. Οι Κύπριοι είχαν και ένα λόγο παραπάνω καθώς ένα δικό τους πλήρωμα βρέθηκε στη κορυφή σε αυτό το γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ERC CYPRUS 2018

Μια πρωινή βουτιά στην παραλία των Φοινικούδων την επόμενη μέρα,και λίγες ώρες μετά η αναχώρηση μου για Αθήνα, με βρίσκει γεμάτη χαρά αν και λίγο κουρασμένη. Τελικά, η ακολούθηση δύο αγώνων, απλά παρατείνει τη χαρά! Το καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα!

ERC Rally Cyprus Team

Φωτο: Npsillos Mobiles Rally Photos And Videos