Η ημερομηνία του αγώνα που όλοι περιμένουν κάθε χρόνο (οι πιο “φανατικοί”, δε, έχουν υπολογίσει να μην συμπέσει με γάμους, κουμπαριές και τα συναφή) είναι το τριήμερο 1-3 Ιουνίου για το 2018. Φυσικά, αναφέρομαι στο EKO Rally Acropolis - ERC!

Για το 2018 ο αγώνας αποτελεί τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC), αλλά για το Πανελλήνιο Ράλλυ Χώματος και Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αποτελούν τον 3ο και 1ο φετινό γύρο του κάθε θεσμού αντίστοιχα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία στα κλασικά “ακροπολικά” χώματα. Τη διαφορά όμως στο φετινό αγώνα αποτελούν η εκκίνηση από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και η Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου!

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Υπερειδική;! Θυμάμαι να βρίσκομαι στην υπερειδική του ΟΑΚΑ (επί WRC,2007) σε νεαρή ηλικία ως θεατής. Αυτή τη φορά όμως, θα βρίσκομαι μια ανάσα από όλο αυτό! (...χαμόγελο) Η υπερειδική διαδρομή θα ήταν το “άνοιγμα” του αγώνα. Ο κεντρικός χώρος του οβάλ του Ιπποδρόμου διαμορφώθηκε ανάλογα με συνολικό μήκος διαδρομής 2,60 χιλιομέτρων, ώστε να εκκινούν ταυτόχρονα και σε παράλληλη διαδρομή ισάξια αυτοκίνητα, δημιουργώντας προσδοκίες για ένα υπέροχο θέαμα!

EKO Acropolis Rally 2018 Super Stage

Πράγματι, η μεγάλη μέρα έφτασε. Ως μέλος της οργάνωσης, βρίσκομαι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο χώρο από νωρίς, περιμένοντας την άφιξη των πληρωμάτων. Όλα είναι έτοιμα, μα υπάρχει και το άγχος ώστε να κυλήσει ομαλά η όλη διαδικασία! Κατά τις εκκινήσεις τον πληρωμάτων, με την παράδοση του καρνέ (κάρτα διαδρομής), το άγχος των αγωνιζόμενων διαγραφόταν στα βλέμματα τους. Τα μάτια καρφωμένα στο ρολόι αντίστροφης μέτρησης και… απογείωση! Η πρώτη γεύση από χώμα είναι γεγονός και ενώ οι αγωνιζόμενοι οδεύουν για την ειδική διαδρομή “Θήβα”, όλη η ομάδα της οργάνωσης αποχωρεί από τον Ιππόδρομο, με χαμόγελο, έτοιμη να γεμίσει τις μπαταρίες της για τις επόμενες μέρες του αγώνα.

EKO Acropolis Rally Skoda Fabia

Οι επόμενες μέρες με βρίσκουν σε αφετηρίες ειδικών διαδρομών. Πράγματι ήδη στο πέρασμα της ίδιας ειδικής τη δεύτερη μέρα του αγώνα και μετά από ένα regrouping, μπορείς να δεις την “καταπόνηση” των αγωνιστικών αυτοκινήτων, αλλά και το κουράγιο και την αμείωτη επιμονή των πληρωμάτων και τη θέληση να τερματίσουν! Άλλωστε, είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες. Στο τέλος αυτό που μετράει είναι να καταφέρεις απλά να τερματίσεις!

EKO Acropolis Rally 2018 Katerina Bratsou

Και ενώ η λήξη του EKO Rally Acropolis - ERC 2018 έχει φτάσει, οι επόμενες μέρες φυσικά περιστρέφονται γύρω από αυτό το θεαματικό τριήμερο με φωτογραφίες και βίντεο να κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, αυτή τη φορά είναι η πρώτη φορά που το τέλος ενός αγώνα δεν θα σημαίνει μεγάλη προσμονή και αναμονή για τον επόμενο αγώνα (για αγώνα τέτοιου βεληνεκούς σκέφτεται κανείς ότι περιμένει την επόμενη χρονιά), τουλάχιστον για μένα…

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

CAPTCHA

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES