Τέλος καλοκαιριού, λοιπόν, και ενώ η πρώτη σκόνη στις ακροπολικές ειδικές διαδρομές έχει καταφέρει να καταλαγιάσει, όλα δείχνουν ότι δεν θα κρατήσει για πολύ αυτή η ηρεμία. Αυτή τη φορά η ομάδα της Citroën Racing, με γνώμονα τον επερχόμενο αγώνα στην γειτονική Τουρκία, επέλεξε τη χώρα μας για την προετοιμασία της.

Έχοντας μόλις επιστρέψει στην καθημερινότητα μου, ώρα για αναχώρηση! Φυσικά, δεν θα ήθελα να το χάσω! Οι μέρες του τεστ χαρακτηρίζονται από μια "κούραση", που σε αφήνει χορτάτο από τοπία και ήχους, μια "κούραση" που επιζητά κάθε υποστηρικτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για μια ακόμη φορά, η παρουσία θεατών επιβεβαίωσε το πόσο λείπει από τη χώρα η διοργάνωση αγώνων διεθνούς επιπέδου.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η οργάνωση τέτοιου είδους προετοιμασιών έχει αρχή, μέση και τέλος, μα από όπου και να το πιάσεις, ένας είναι ο κοινός παρονομαστής και έχει όνομα, Λώρης Μελετόπουλος (L.M.). Ένας εξαιρετικός κύριος που με πρωτοβουλία του και λαμβάνοντας το ρίσκο, με ανοιχτή πρόσκληση προς το ευρύ κοινό, μοιράζεται την αγάπη του για αυτό το άθλημα. Για ακόμη μια φορά, είχα την ευκαιρία να είμαι μέλος σε αυτή την ομάδα και δεν θα μπορούσα παρά να το λέω και να ζωγραφίζεται ένα χαμόγελο στα χείλη μου.

Citroen C3 WRC Greece Tests

Πρώτη ημέρα, μας βρίσκει στην ειδική διαδρομή "Λειβαδιά". Η προετοιμασία του Citroën C3 WRC, θα πραγματοποιούταν από τους Eric Camilli - Benjamin Veillas (οδηγός – συνοδηγός). Το πλήρωμα πραγματοποίησε αρκετά περάσματα και στο τέλος της μέρας έδειχνε αρκετά ικανοποιημένο. Την επόμενη μέρα η προετοιμασία της ομάδας πραγματοποιήθηκε στην ειδική "Καλοσκοπή". Το πλήρωμα απαρτιζόταν από τους Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (οδηγός – συνοδηγός). Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη, όλοι έτοιμοι να απολαύσουν τα περάσματα. Πραγματικά, ήταν μια γεμάτη μέρα όπου ο κόσμος άντεξε μέχρι αργά το απόγευμα.

Citroen C3 WRC Greece

Τρίτη μέρα της προετοιμασίας και η προσέλευση του κόσμου ακόμα μεγαλύτερη στην ειδική "Καρούτες". Δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διπλό θέαμα και .... εις διπλούν! Διπλό θέαμα γιατί το πλήρωμα της προηγούμενης μέρας πραγματοποίησε περάσματα και στην άσφαλτο, κάτι που ο κόσμος το περίμενε πως και πως. Η "κάθοδος" των θεατών για να δουν τα ασφάλτινα περάσματα καθώς και να απωθεώσουν το πλήρωμα κατά την αποχώρησή του ήταν από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές. Εις διπλούν, γιατί τις θέσεις στα bucket από το μεσημέρι και μετά ανέλαβαν οι Esapekka Lappi - Janne Ferm (οδηγός – συνοδηγός). Το πλήρωμα ήρθε πανέτοιμο, και δεν έχασε λεπτό από τη μέρα αυτή. Φυσικά, πραγματοποίησε και περάσματα στην άσφαλτο ξεσηκώνοντας ακόμη μία φορά τους θεατές!

Citroen C3 WRC Greece Service Area

Τελευταία μέρα της προετοιμασίας με το πλήρωμα Esapekka Lappi - Janne Ferm ευδιάθετο και η ομάδα του service να δείχνει ακούραστη. Η επιλογή της ειδικής "Ρεγγίνι 1", όχι και τόσο ελκυστική για παρακολούθηση, μα η ομάδα σε απόλυτο συντονισμό μέχρι το τέλος της ημέρας. Άλλωστε, είναι η τελευταία μέρα παραμονής στην Ελλάδα.

Citroen C3 WRC Greece Jump

Οι τέσσερις μέρες κύλησαν γρήγορα, και η αλήθεια είναι ότι τώρα η ερώτηση που γίνεται κατά την αποχώρηση "και τώρα πότε πάλι;" μένει αναπάντητη.. Η ώρα άλλωστε που ο ήλιος χάνεται αφήνει πάντα μια αίσθηση απώλειας, αλλά και προσμονής για το τι θα ακολουθήσει.

Υ.Γ. 1: Η επίτευξη του όλου εγχειρήματος έχει όνομα, Λώρης Μελετόπουλος (L.M.), μα έχει και κρυμμένους συντελεστές που δεν είναι άλλοι από τα άτομα που αποτελούν την ομάδα που εμπιστεύεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της ομάδας! 

Υ.Γ.2 : Μια ακόμη αιτία για χαμόγελο (γιατί αυτό θέλει η ζωή!) κάθε φορά που αναφέρομαι σε αυτή την εμπειρία: η παρουσία θεατών - φίλων που από τις κουβέντες τους και το φωτογραφικό υλικό που συνέχεια ανεβάζουν δείχνουν το πόσο το απόλαυσαν. Στα plus, η mini βόλτα με το ελικόπτερο!

Citroen C3 WRC Greece slide

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES