Πάει καιρός που βρέθηκα στο Βόλο για να παρακολουθήσω ή να εμπλακώ στους αγώνες της περιοχής. Έχω παρακολουθήσει πολλές φορές την Ανάβαση Πορταριάς αλλά ξεχωριστή θέση στη μνήμη μου είναι το Ράλλυ Κένταυρος στο οποίο θα ήθελα κάποια στιγμή να συμμετέχω, όπως και το Ράλλυ Αλμυρός.

Η ομάδα του φίλου μας Δημήτρης Μουργελάς (@mourgelas_racing_team) μου έκανε την πρόταση και δεν δυσκολεύτηκα να αρνηθώ. Τετάρτη βράδυ το Mitsubishi EVO VIII μαζί με άλλα αυτοκίνητα από την Πελοπόννησο (Ασημακόπουλος - Δημητσάνα, Μαντζιώρης - Μεγαλόπολη, Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Χόνδρου Καλαμάτα)  φορτώθηκαν στην αυτοκινητάμαξα για Βόλο της οποίας η λέσχη του Βόλου είχε καλύψει μέρος των εξόδων, μια ένδειξη στήριξης προς τους αγωνιζόμενους και τις συνθήκες. Συνάντηση την Παρασκευή με την ομάδα και αναχώρηση για Πορταριά μέσα σε ένα όμορφο κλίμα.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Περνώντας την Λαμία και φτάνοντας στο Βόλο θυμήθηκα πόσο όμορφα έχω περάσει σε αυτή την πόλη. Δυστυχώς τα μέτρα για τον Covid-19 δεν μας επέτρεψαν να χαρούμε την νυχτερινή ζωή καθώς τα καταστήματα έκλειναν στις 12:00. Φαγητό σε χασαποταβέρνα, μια βόλτα στο λιμάνι και μετά ανεβήκαμε στην Πορταριά περνώντας μέσα από την ανάβαση για το ξενοδοχείο.

Ανάβαση Πορταριάς Μουργελάς

Πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη κατά την άποψή μου η ανάβαση Πορταριάς. Η εκκίνηση μεταφέρθηκε πιο χαμηλά και το μήκος της διαδρομής διαμορφώθηκε στα 4.7 χιλιόμετρα. Η λέσχη είχε κάνει πολύ καλή δουλειά τόσο στην σύγχρονη προώθηση και ενημέρωση των οδηγών, όσο και στα μέτρα φύλαξης του αγώνα όπου είχε σε κάθε στροφή 2-3 κριτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν τοποθετηθεί καινούριες προστατευτικές μπάρες. Ακόμη, κάποια προβληματικά σημεία του δρόμου είχαν επισκευαστεί. Το Σάββατο όσο και την Κυριακή, οι ατυχίες των οδηγών αντιμετωπίστηκαν ταχύτατα κρατώντας την ροή του αγώνα σταθερή.

Ανάβαση Πορταριάς Μουργελάς

Στα του αγώνα, το Σάββατο στις δοκιμές ο Δημήτρης με το Mitsubishi Lancer EVO VIII αντιμετώπισε κάποια ηλεκτρικά προβλήματα αλλά συνεχώς βελτίωνε το χρόνο του. Την Κυριακή ένα σπασμένο κολάρο νερού δεν επέτρεψε στο Δημήτρη να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, εγκαταλείποντας τον αγώνα στο πρώτο πέρασμα αφήνοντας μια πικρή γεύση σε όλους μας.

Ανάβαση Πορταριάς Ασημακόπουλος

Εκτός από το Δημήτρη, από την πόλη μας συμμετείχε και ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος με Skoda Fabia Ενιαίου. Το αυτοκίνητο δούλεψε τέλεια και ο Ταξιάρχης έκανε μια καλή προετοιμασία το Σάββατο. Την Κυριακή κατάφερε και έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία του και στα δύο περάσματα επικρατώντας των αντιπάλων του. Είναι κρίμα που οι υπεύθυνοι του Ενιαίου δεν είχαν ενθύμια στην απονομή για αυτή την κατηγορία.

Επιστροφή την Κυριακή στην Τρίπολη μετά από μια δυνατή φιλική μάχη σε ταβέρνα στη Κάζα. Ανασυγκρότηση για την Mourgelas Racing Team (@mourgelas_racing_team) και προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα.

Προσωπικά η εμπειρία της Πορταριάς ήταν σημαντική. Μια δύσκολη διαδρομή που αντιμετωπίστηκε με μεθοδικότητα από τον Δημήτρη και την ομάδα και με βάση τους χρόνους του θα έφερνε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τα προβλήματα και οι βλάβες είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Πάμε δυνατά για το επόμενο motorsport Σαββατοκύριακο!

Φωτογραφίες: Photo R Press, ID Papas

Σχετικά Άρθρα