Επιστροφή στην αγαπημένη Ανάβαση Δημητσάνας 2020. Μετά την κακή εμφάνιση στην Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2020, τα προβλήματα με το αυτοκίνητο διορθώθηκαν ως επί το πλείστον. Η νέα σύνθεση συμπληρώθηκε με νέα τακάκια και δίσκους πίσω με σκοπό να δοκιμαστεί στην ανάβαση και να προσπαθήσω για βελτίωση του περσινού μου χρόνου.

Ο δρόμος γνωστός από πέρσι και κατευθείαν δοκιμές το Σάββατο καθώς τις προηγούμενες μέρες δεν πρόλαβα να βρεθώ στο δρόμο να κάνω αναγνωρίσεις. Οι αναγνωρίσεις είναι σημαντικό κομμάτι του αγώνα καθώς αποκτά κανείς αίσθηση της κατάστασης του οδοστρώματος πριν την διαδικασία των επίσημων δοκιμών και του αγώνα.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Την Τρίτη το απόγευμα, το αυτοκίνητο επαναπρογραμματίστηκε και βρέθηκε η βλάβη για τα ρεταρίσματα. Μια μπρίζα και ένα καλωδιάκι που με τον κραδασμό έκαναν γείωση... Την Πέμπτη τοποθετήθηκαν και τα καινούρια τακάκια CL Brakes μπροστά RC6 και πίσω RC5+ όπως επίσης αλλάχτηκαν και οι πίσω δίσκοι. Λίγο "ροντάρισμα" την Παρασκευή, ρύθμιση του κατανεμητή και έτοιμοι για τον αγώνα!

Ανάβαση Δημητσάνας 2020

Έχοντας μελετήσει διάφορα incar βίντεο μέσα στην εβδομάδα συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου ξεκινάω τα πρώτα χρονομετρημένα. Λίγο προοδευτικά στο φρένο, μικρές ρυθμίσεις στον κατανεμητή στη διάρκεια του warm-up και έτοιμος για εκκίνηση. Κάναμε τρία δοκιμαστικά περάσματα, όπου και στα τρία δοκίμασα διαφορετικές προσεγγίσεις σε στροφές όσο και στο φρενάρισμα για να συνηθίσω το ολοκαίνουριο πεντάλ! Οι χρόνοι μου έπεφταν συνεχώς σε κάθε ανέβασμα. Ευτυχώς δεν είχαμε πολλά απρόοπτα, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν σύντομα και το απόγευμα μας βρήκε στη βάση μας, με περισσότερο χρόνο για μελέτη των incar βίντεο.

Κυριακή, η ημέρα αγώνα ξεκίνησε με μια χαλαρή διάθεση. Φτάσαμε στα pits του αγώνα και ετοιμάσαμε το αυτοκίνητο. Ο αγώνας ξεκίνησε στην ώρα του και δεν κατάλαβα πότε βρέθηκα στην αφετηρία αλλά και τον τερματισμό του 1ου σκέλους. Έχοντας πιέσει λίγο παραπάνω από την χθεσινή μέρα και ένα κλικ έξω από τα νερά μου κατάφερα έναν εκπληκτικό χρόνο για μένα στο 1:51'20. Επιστροφή στα pits και προετοιμασία για το 2ο σκέλος όπου μπήκα λίγο πιο επιθετικά από όσο έπρεπε. Η Κ2 δεν συγχωρεί τέτοια λάθη και ήταν η στροφή που μου κόστισε πολύ χρόνο όπως και στην Κ7 που βγήκε η ταχύτητα στο πάτημα του γκαζιού. Παρόλα αυτά κατάφερα και έπεσα στο 1:50'82 έναν χρόνο που δεν περίμενα ότι θα καταφέρω όλο το Σαββατοκύριακο!

Μετά τον αγώνα έχω να πω ότι τα CL Brakes μεταμόρφωσαν το αυτοκίνητο. Το πεντάλ πλέον έγινε πιο άμεσο και το πάτημα του φρένου πιο δυνατό, πιο σίγουρο και πιο βαθύ! Σε σχέση με τα προηγούμενα (Ferodo DS2500), τα συστήνω ανεπιφύλαχτα, είναι μια επένδυση που θα σας αποζημιώσει τόσο σε χρόνους όσο και σε σιγουριά και ασφάλεια!

Ανάβαση Δημητσάνας Ε10 βάθρο

Φεύγω από την Ανάβαση Δημητσάνας γεμάτος θετικά συναισθήματα αλλά και περισσότερη εμπειρία. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους ήταν κοντά μας αυτό το Σαββατοκύριακο και τον καθένα ξεχωριστά που μοιράστηκε μαζί μου προβληματισμούς και "λύσεις" ώστε να βρεθώ πιο κοντά στο στόχο μου.

  • 2ος κατηγορίας Ε
  • 2ος κατηγορίας 1400cc εως 2000cc

Till next time!!

Σχετικά Άρθρα