Η ανάβαση Αχλαδόκαμπου είναι μια ανάβαση που όλοι οι οδηγοί αγώνων θαυμάζουν. Μια πολύ γρήγορη διαδρομή, με καινούρια άσφαλτο και πολλά χιλιόμετρα αλλά και τεχνικά κομμάτια. Ο δρόμος δίνει τη δυνατότητα στον διοργανωτή να διαλέξει όποιο θέλει από τα 3-4 layouts που έχουν γίνει μεχρι και φέτος.

Φέτος η διοργανώτρια λέσχη μας έκανε την έκπληξη να ξεκινήσει τη διαδρομή από πολύ χαμηλά και να τερματίσει λίγο πριν τον παλιό τερματισμό. Στην εκδοχή το 2020 είχε ξεκινούσε με μια ευθεία και τελείωνε πάνω πάνω στο "Πολυβολίο" με ένα κομμάτι flat out! Δείτε και διαβάστε την εμπειρία μας από την τότε διαδρομή εδώ.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Μετά από 3 επιτυχημένους τερματισμούς στις προηγούμενες συμμετοχές μας Ανάβαση Πιτίτσας, Ανάβαση Τσακώνας και στην Ανάβαση Δημητσάνας ετοιμαστήκαμε να πάμε για ένα ακόμα τερματισμό και μια καλή εμφάνιση στην Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2023. Ο καιρός ήταν σύμμαχος όλο το Σαββατοκύριακο αλλά η ανάβαση έχει πονηρά σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος και σε συνδυασμό με την χαμηλή ηλιοφάνια ο δρόμος ήταν μισός στεγνός μισός με υγρασίες.

Η εμπειρία μου από τις προηγούμενες αναβάσεις Πιτίτσας και Τσακώνας όπου ο καιρός ήταν κρύος με προετοίμασε για έναν αγώνα επιφυλακτικό και με τα αγαπημένα μου πλέον Nankang AR-1. Τελικά αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τα Pirelli DM που έχουμε από την αρχή που ξεκινήσαμε τους αγώνες. Και πηγε πολύ καλά!

Στα δοκιμαστικά στο 1ο πέρασμα έκανα ένα αναγνωριστκό ανέβασμα να ελέγξω ότι όλα δουλεύουν σωστά στο αυτοκίνητο αλλά και με τα ελαστικά. Στο 2ο πέρασμα είχε στεγνώσει λίγο και αποφάσισα να πιέσω λίγο περισσότερο για να προετοιμαστώ για τον αγώνα.

Την Κυριακή μπήκα στον αγώνα με καλή και χαλαρή διάθεση. Το προηγούμενο βράδυ είχα μελετήσει το incar μου από τα δοκιμαστικά οπότε είχα ένα σχέδιο για το που θα πιέσω για να μπορέσω να κάνω έναν αξιοπρεπή χρόνο στην κατηγορία μου! Ο χρόνος ήρθε στο 1ο ανέβασμα και ήταν ο γρηγορότερος χρόνος στην κατηγορία μου με διαφορά 1 δευτερόλεπτο από τον 2ο και λίγο παραπάνω από τον τρίτο.

Στόχος στο 2ο πέρασμα ήταν μια επανάληψη του πρώτου ανεβάσματος όπου σε συνδυασμό με τον καλύτερο καιρό και την καλύτερη άσφαλτο θα ερχόταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ξεκινώντας με πολύ ωραίο ρυθμό με βάση τους χρόνο είχα βελτιώσει περισσότερο από όσο περίμενα αλλά ένα δικό μου λάθος σε μια φουρκέτα το αυτοκίνητο γύρισε στο πλάι και χάθηκε χρόνος μέχρι να ξεκινήσω πάλι.

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2023 - George Bratsos

Ήταν η πρώτη φορά που στην Ανάβαση Αχλαδόκαμπου έχω κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση. Στα θετικά κρατάω τον κόσμο που ήταν εκεί να μας συγχαρεί αλλά και τα άπειρα μηνύματα που έλαβα μετά τον αγώνα για την οδήγησή μου. Ξέρουμε ότι το αυτοκίνητό μας δεν είναι αντίστοιχο με τα υπόλοιπα της κατηγορίας μας αλλά αυτό μου δίνει δύναμη να βελτιώνομαι οδηγικά σε κάθε εμφάνιση.

  • 2ος κατηγορίας Ε10
  • 8ος κλάσης Ε
  • 7ος CAT 2 στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος

Σημαντική επιτυχία ο στόχος του τερματισμού και γενικότερα η απροβλημάτιστη λειτουργία του αυτοκινήτου όλη τη σεζόν!

Till next time!

Σχετικά Άρθρα