Ο τελευταίος γύρος του φετινού πρωταθλήματος έχει κάτι από πλασαρίσματα και... λάσπη! Ο καιρός των τελευταίων ημερών βροχερός με πρόγνωση για λίγο καλύτερες συνθήκες την ημέρα του αγώνα. Όμως είμαστε έτοιμοι για δράση και να βρεθούμε στο bucket του Speedcar XTREM 600cc. Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στην πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Χαλκίδα. Πρόκειται για μια ειδική διαδρομή, η οποία έχει γρήγορα κομμάτια αλλά και τεχνικά. Με απλά λόγια.. αδρεναλίνη και διασκέδαση για τους συμμετέχοντες, θέαμα για τους παρευρισκόμενους.

Πρωινό Κυριακής, λοιπόν, και ο αγώνας με μια μικρή αναβολή της ώρας έναρξης του αγώνα υπερ των αγωνιζομένων καθώς σε πολλά σημεία το νερό που υπάρχει δεν βοηθά το πέρασμα των χωμάτινων φορμουλών. Όλοι στις θέσεις τους, και οι αγωνιζόμενοι ετοιμάζονται να προσέλθουν στη γραμμή εκκίνησης. Βάσει της σειράς που ανακοινώθηκε, έχει έρθει η ώρα να βρεθώ και εγώ στην εκκίνηση. Ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα με το συμπλέκτη με κρατά στις δύο ρόδες κυριολεκτικά, αφού οι τεχνικοί της ομάδας κάνουν ότι είναι δυνατό για να μη χαθεί το πρώτο σκέλος τόσο για εμένα όσο και για το Γιώργο. 

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Με μια προσωρινή λύση βρίσκομαι στην εκκίνηση. Τα συναισθήματα περίεργα, καθώς υπάρχει το άγχος για να καταφέρω να ολοκληρώσω το σκέλος, αλλά να μπορέσει και ο Γιώργος να εκκινήσει. Στον τερματισμό, η ένταση που νιώθω μειώνεται και κατευθύνομαι προς το χώρο του service, ώστε να δώσω τη θέση μου. Η αγωνία συνεχίζεται. Ο Γιώργος εμφανίζεται στη τέντα και οι κινήσεις είναι γρήγορες προκειμένου να αφήσουμε το φορμουλάκι στα χέρια των "ειδικών".

Δεύτερο σκέλος και η ειδική διαδρομή έχει αλλάξει. Το πέρασμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων έχει επηρεάσει αρκετά τη χάραξη σε πολλά σημεία. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα 'αγώνα επιβίωσης'. Νιώθω πιο έτοιμη να δοκιμάσω το φορμουλάκι στη λάσπη αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς δεν έχω αγωνιστεί σε τέτοιες συνθήκες. Ένα λάθος λίγο πριν το βαρέλι και βρίσκομαι στο ανάχωμα κολλημένη. Νιώθω μια μικρή απογοήτευση αλλά δεν πτοούμαι.

Γίνεται συνοδηπόρος στην πορεία μας στους αγώνες έχοντας οφέλη μέσω των δραστηριοτήτων και της προβολής μας στην δική σας επιχείρηση.
Κατεβάστε και διαβάστε τον online οδηγό για το πρόγραμμα συνεργασίας της ομάδας.

DiRT Games Χαλκίδα Speedcar XTREM

Ο Γιώργος έκανε πιο καθαρά περάσματα και χωρίς μεγάλα λάθη. Σε αυτό τον αγώνα μας έλειπε η εξοικίωση με το φορμουλάκι καθώς και η καλύτερη γνώση της πίστας. Σκοπός ήταν να ζήσουμε την εμπειρία στις μεταβαλόμενες συνθήκες από λάσπη σε στεγνό και την αλλαγή του οδοστρώματος μετά τα περάσματα και των αυτοκινήτων. Και το ευχαριστηθήκαμε!

Η συνέχεια του αγώνα για όλους με δυσκολίες καθώς υπήρξαν κάποια ατυχήματα. Το σημαντικό είναι ότι κανείς δεν παραιτήθηκε. Είμαστε όλοι έτοιμοι για το χειρότερο όσο και για το καλύτερο σενάριο. Και αυτό έχει σημασία! Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες όπως αυτές που συναντήσαμε σε αυτόν τον αγώνα, μας βοηθούν να μαζεύουμε σημαντικές εμπειρίες και να βελτιωνόμαστε οδηγικά!

Για το φινάλε, είναι σημαντικό να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κοσμά που χωρίς δεύτερη σκέψη βρέθηκε δίπλα στους μηχανικούς μας βοηθώντας στην επίλυση του προβλήματος. Τέλος, η τιμητική διάκριση που έλαβα με το Έπαθλο Αριάδνη Γερασιμίδου, το οποίο θέσπισαν οι οργανωτές του EKO Dirt Games μετά τη σημαντική απώλεια της Αριάδνης Γερασιμίδου και απονέμεται στην ταχύτερη γυναίκα οδηγό του αγώνα, με συγκινεί καθώς γνωρίζοντας την Αριάδνη μέσω του project #SafetyFirstGr, μπορεί κανείς να αναλογιστεί το θετικό αποτύπωμα που έχει αφήσει σε όλους μας.

EKO Racing DiRT Games - Αριάδνη Γερασιμίδου

Η χρονιά κλείνει για εμάς θέλοντας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηκτές μας, τους χορηγούς που βρέθηκαν δίπλα μας φέτος αλλά και την ομάδα μας που έτρεξαν για οτιδήποτε χρειάστηκε το crosscar!
Team: DiRT Park
Sponsors:

DiRT Park Team

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES