Τι και αν αρχές Οκτωβρίου ο καιρός θύμιζε καλοκαίρι και η συμμετοχή στο Tour du Péloponnèse δείχνει να είναι ο επίλογος του καλοκαιριού. Τα παραπάνω διαψεύδονται με τη διοργάνωση ενός κλασικού ράλι στο όμορφο νησί των ανέμων, τέλη του ίδιου μήνα.

Μykonos Olympic Classic Rally

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Ένας διεθνούς φήμης προορισμός της χώρας φιλοξένησε φίλους του κλασικού αυτοκινήτου για τρεις ημέρες. Η διαδρομή των περίπου 300 χιλιομέτρων δεν άφησε περιθώρια να μην “εξερευνηθεί” το νησί από άκρη σε άκρη, περνώντας μέσα από γνωστές περιοχές, όπως η Μονή της Παναγιάς Τουρλιανής στην Άνω Μερά, ο Πάνορμος, ο Ορνός, η Φτελιά, ο Αρμενιστής με το θρυλικό του φάρο, αλλά και το Καλό Λιβάδι, όσο και από λιγοτερο γνωστές. Η σχεδίαση του αγώνα περιελάμβανε μεταξύ άλλων και νυχτερινές ειδικές διαδρομές, μια μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε ένα από τα πληρώματα. Έχοντας ξεκινήσει νωρίς από το λιμάνι της Ραφήνας, η προγραμματισμένη άφιξη στο λιμάνι της Μυκόνου, βρίσκει οργάνωση και πληρώματα με μια θερμή υποδοχή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και έχοντας από το προηγούμενο βράδυ συζητήσει κάποιες λεπτομέρειες για τον αγώνα, όλα δείχνουν πως θα είναι ένας όμορφος αγώνας.

Είναι πραγματικά ασύλληπτη η εικόνα κλασικών αυτοκινήτων να γεμίζουν τα σοκάκια του νησιού. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι δρόμοι των ελληνικών νησιών είναι αρκετά στενοί. Οι ανάγκες του αγώνα με βρίσκουν στο κάθισμα του συνοδηγού, να επαληθεύω μαζί με το πλοηγό τα σημεία των κριτών και να βρίσκομαι στο “κλείσιμο” του κάθε σκέλους. Πραγματικά, σε αυτό τον αγώνα σημαντικό ρόλο είχε η καλή συνεργασία του κάθε πληρώματος σε συνδυασμό με την αποφυγή λαθών διαβάζοντας το roadbook, και αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις τα σημεία που περνούσαν ήταν με αντίθετη φορά. Άλλωστε, πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι σε ένα σχετικά μικρό νησί έπρεπε να καλυφθεί συνολική διαδρομή 300 χιλιομέτρων. Αυτό, φυσικά, δημιουργούσε και επιπλέον πονοκέφαλο στη συλλογή αποτελεσμάτων.

Ο τερματισμός μας βρήκε πλάι στους ανεμόμυλους, όπου αντίκες και τουρίστες έχουν δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και η απονομή γεμίζει τα πρόσωπα όλων με χαμόγελα! Ένας ιδιαίτερος αγώνας για τα ελληνικά δεδομένα έλαβε τέλος!

Μykonos Olympic Classic Rally

Γνωρίζοντας ότι είναι ο τελευταίος αγώνας της αγωνιστικής χρονιάς για το πρωτάθλημα Regularity, σαν οργάνωση καταφέραμε και να “αποδράσουμε” για λίγο, απολαμβάνοντας κάποιες από τις τοποθεσίες της Μυκόνου. Άλλωστε, με την επιστροφή στην Αθήνα, το κλίμα δεν θύμιζε τίποτα αυτό το νησιού.

Μykonos Olympic Classic Rally

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

CAPTCHA

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES