Το FIA Motorsport Games το γνωρίζαμε όταν ξεκίνησε το 2018 όπου εντυπωσιαστήκαμε βλέποντας τις συμμετοχές, την προώθηση και την οργάνωση ενός τέτοιου event.

Το FIA Motorsport Games είναι μια διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες σε διαφορετικές κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμμετέχουν οδηγοί από όλο τον κόσμο κάτω από τα χρώματα της εθνικής τους σημαίας. Το 2022 διοργανώθηκε στην Μασσαλία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Paul Ricard, που ήταν ο χώρος διεξαγωγής των περισσοτέρων αγωνισμάτων αλλά και άλλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Οι κατηγορίες αγώνων του FIA Motorsport Games 2022 ήταν συνολικά 16 και περιλάμβαναν αγώνες GT, GT Sprint, Touring Car, F4, Rally2, Rally4, Historic Rally, Karting Sprint Sr, Karting Sprint Jr, Karting Endurance, Karting Slalom, Cross Car Jr, Cross Car Sr, Auto Slalom, Drifting & Esports.

Επιπλέον, η οργάνωση του FIA Motorsport Games προωθεί τις γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και έχει ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή ενός ποσοστού σε αθλήτριες για τα διάφορα αγωνίσματα.

FIA Motorsport Games Greece

Το FIA Motorsport Games ξεκινάει με μια τελετή έναρξης όπου οι ομάδες παρέλασαν μπροστά στους παρευρισκόμενους στην Μασσαλία μπροστά από το μουσείο Πολιτισμών Ευρώπης και Μεσογείου. Οι αγώνες διήρκησαν τέσσερις μέρες. Η τελετή λήξης με τις απονομές στoυς διακριθέντες αθλητές των χωρών με βάση την κατάταξη που έλαβαν στα αγωνίσματα που συμμετείχαν ήταν ξεχωριστή.

Μια πραγματική γιορτή για το motorsport με αθλητές από όλο τον κόσμο να αγωνίζονται κάτω από τα χρώματα της εθνικής τους σημαίας, μια ολυμπιάδα του motorsport!

Η οργάνωση και οι ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της Ο.Μ.Α.Ε. ξεκίνησαν λίγο πριν το Ακρόπολις Ράλλυ ενώ η δήλωση των συμμετοχών έληγαν στις 20 Σεπτέμβρη. Τελικά, η ελληνική ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει συμμετοχές για 4 κατηγορίες αυτές του Esports, Drift, Rally 2 και Rally 4.

Αναλυτικότερα οι συμμετοχές στο FIA Motorsport Games 2022:

Drift - Γιώργος Λαγός
Esports - Χάρης Μητρόπουλος
Rally 2 - Νικόλας Παυλίδης - Δημήτρης Αμαξόπουλος
Rally 4 - Πασχάλης Χατζημάρκος - Μάριος Τσαούσογλου
Team leader - Γιώργος Μπράτσος
Team Clothing - Puma Greece

Για την εμφάνιση της ομάδος στους αγώνες απαιτούνταν ξεχωριστός ρουχισμός. Ο Δημήτρης ήρθε σε επικοινωνία με την Puma Greece όπου μας παρείχε πλήρη ρουχισμό για τους αγώνες και τους ευχαριστούμε πολύ!

FIA Motorsport Games - Paul Ricard

Όταν αντικρίσαμε για πρώτη φορά σαν ομάδα την πίστα του Paul Ricard μας έπιασε ένα δέος. Μια απέραντη έκταση, μια τεράστια πίστα και τριγύρω πολλές μικρότερες όπως αυτή του drift και του kart αλλά και μεγάλα κτίρια που στεγάζουν μεγάλες αίθουσες για διάφορες χρήσεις.

Τα πάντα ήταν καλά οργανωμένα, οι πληροφορίες και η ενημέρωση σχεδόν καθημερινή από τους οργανωτές κανοντάς μας να νιώθουμε άνετα από την πρώτη στιγμή. Οι ελληνικές συμμετοχές έκλεψαν τα βλέμματα με τις επιδόσεις τους και την εμφάνισή τους.

FIA Motorsport Games Greece Esports

Στο Esports ο Χάρης Μητρόπουλος ανάμεσα σε 57 συμμετοχές με εκπληκτικούς αγώνες και δυνατές μάχες τερμάτισε στην 6η θέση του τελικού και την 6η θέση της κατάταξης.

FIA Motorsport Games Greece Drift

Στο Drift ο Γιώργος Λαγός έφτασε μέχρι τους Top 8 με εντυπωσιακά περάσματα και μάχες στα διπλά περάσματα.

FIA Motorsport Games Greece Rally 4

Στο Rally 4 οι Πασχάλης Χατζημάρκος - Μάριος Τσαούσογλου με Peugeot 208 Rally 4 κράτησαν από την αρχή μέχρι το τέλος την 6η θέση της κατηγορίας.

FIA Motorsport Games Greece Rally 2

Στο Rally 2 oι Νικόλας Παυλίδης - Δημήτρης Αμαξόπουλος με Skoda Fabia Rally 2 Evo ενώ βρίσκονταν στην 11η θέση της κατηγορίας τους αντιμετώπισαν πρόβλημα στην τελευταία ειδική διαδρομή που αν και το ξεπέρασαν δεν κατάφεραν να φέρουν το αυτοκίνητο στον τερματισμό εντός χρόνου.

Κλείνοντας...

Η θέση μου ως αρχηγός/συντονιστής της ελληνικής αποστολής σήμαινε ότι έπρεπε να βρίσκομαι παντού κοντά σε όλους τους αθλητές αλλά και να ενημερώνω για την πορεία της ομάδας μέσω των social media αλλά και δελτίων τύπου. Πιστεύω η συνεργασία μας με την ομάδα και την οργάνωση ήταν άρτια καθώς με όποιον μίλησα από οποιαδήποτε κατηγορία που συμμετείχαμε είχε να πει για την ελληνική συμμετοχή τα καλύτερα λόγια!

Εύχομαι στο επόμενο FIA Motorsport Games που θα διοργανωθεί σε 2 χρόνια στην Ισπανία, να ξεκινήσει η προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής νωρίτερα ώστε να έχουμε μεγαλύτερη εμπλοκή σαν Ελλάδα με περισσότερους αθλητές.

Ο promoter των FIA Motorsport Games έχει πάρει στα σοβαρά αυτούς τους αγώνες και ότι στο μέλλον θα γιγαντωθούν και θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση και ενδιαφέρον από τις χώρες για συμμετοχή.

Στην παρακάτω συνέντευξη στην CosmoteTV και τον Γιάννη-Μάριο Παπαδόπολο μπορείτε να πάρετε μια γεύση του πως ζήσαμε σαν ομάδα το FIA Motorsport Games 2022.

Σχετικά Άρθρα