Από μικρά παιδιά περιμένουμε την έκθεση για το αυτοκίνητο. Κάθε δύο χρόνια ήταν κάτι σαν το απρόσμενο δώρο της χρονιάς. Όπως και τότε έτσι και φέτος, οικογενειακά επισκεφθήκαμε την ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019 την πρώτη Κυριακή και μείναμε πραγματικά ευχαριστημένοι.

Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019, είχε σχεδόν όλους τους κατασκευαστές και ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Παλιότερα συναντούσαμε όλα τα νέα μοντέλα αλλά και πολλά αγωνιστικά. Στις μέρες μας όπου το motorsport είναι ένα ακριβό άθλημα σε μία έκθεση σαν αυτή δεν θα δείτε πολλά αγωνιστικά αλλά θα δείτε τις τεχνολογίες που έχουν ενσωματωθεί από αυτά στα καθημερινά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Μπαίνοντας στο χώρο παρατηρήσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου. Από τους γονείς έως και τα παιδιά όλοι άνοιγαν και εξερευνούσαν το κάθε μοντέλο της έκθεσης. Εντυπωσιαστήκαμε με τις πολλές επιλογές σε κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου αλλά και τις υβριδικές επιλογές. Ενθουσιαστήκαμε με το συνδυασμό ηλεκτροκίνησης με βενζίνη αλλά και το υγραέριο που όλο και περισσότερο ενσωματώνουν οι κατασκευαστές στα αυτοκίνητά τους.

Οι κατασκευαστές έχουν βελτιώσει τόσο το εσωτερικό όσο και τα συστήματα ασφαλείας και άνεσης όπου πλέον βρίσκεις εύκολα και σε μικρότερα αυτοκίνητα. Cruise control με έλεγχο για την γραμμή οδήγησης, ραντάρ για τον περιφερειακό έλεγχο εμποδίων και αυτοκινήτων, led τεχνολογία σε περισσότερα μέρη των φωτιστικών σωμάτων καθώς και από μία οθόνη 7" - 10" που δεν έλειπε σχεδόν από κανένα από τα εκθέματα, όπου οι επιβάτες μπορούν να ελέγξουν περισσότερες ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.

Mercedes EQ

Δεν γίνεται να παραλείψουμε τα ξεχωριστά φουτουριστικά Mercedes και Smart με το ξεχωριστό design τους αλλά και με περισσότερες "έξυπνες λειτουργίες". Ίσως το μοναδικό αγωνιστικό στην έκθεση ήταν το Opel Corsa e-Rally concept, ένα ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όπου δείχνει το μέλλον του rally.

OPEL Corsa e-Rally

Κάνοντας βόλτα σε όλα τα περίπτερα εντυπωσιαστήκαμε με την ποιότητα του εσωτερικού των KIA και Hyundai, το νέο Subaru Forester, και παρατηρήσαμε το μεγαλύτερο μήκος των μικρομεσαίων αυτοκινήτων όπου τα περισσότερα θυσίασαν έστω και μικρό μέρος του πορτ-παγκάζ για την άνεση των πίσω επιβατών.

Peugeot 208

Η αλήθεια είναι ότι παραπάνω απ' όλα τα περίπτερα μείναμε σε αυτό με το λιονταράκι. Το περίπτερο της Peugeot ήταν ίσως το περισσότερο συνωστισμένο όλων. Το νέο Peugeot 208 έχει τραβήξει τα βλέμματα και έχει κερδίσει καρδιές. Η ηλεκτρική εκδοχή του με κέρδισε τόσο που δεν ξεκολλούσα διαβάζοντας και δοκιμάζοντας όλους τους διακόπτες του εσωτερικού όπως όταν ήμουν παιδί. Το νέο 3008 κέρδισε την Κατερίνα. Περίεργο, ε? Σαν να έκανε στροφή 180 μοιρών, αλλά δεν την αδικώ. Το εγχείρημα της εταιρίας για την κατηγορία SUV, που δεν μας έχει συνηθίσει, έχει κερδίσει αρκετούς.

Η εμπειρία στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019 ήταν ξεχωριστή. Είχαμε πολύ καιρό να πάμε σε έκθεση αυτοκινήτου αν και έχουμε πρόσφατα επισκεπτεί το Hellenic Motor Museum όπου αξίζει να πάτε κι εσείς! Το απολαύσαμε και σίγουρα ανυπομονούμε για την επόμενη!

Πάρτε μια γεύση από όλα τα περίπτερα της ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019 στο παρακάτω βιντεο.

Σχετικά Άρθρα