Σε εμένα η ιδέα αυτή ακούγεται αρκετά ιδιαίτερη και σίγουρα δεν με αφήνει αδιάφορη. Όμως, η πρόταση αυτή δεν σταμάτησε στο πιο πάνω ερωτηματικό, καθώς είχε και την παρακάτω συνέχεια: (με τη σιγουριά του ότι θα πω ναι σε ποσοστό 99%, αφού ο άνθρωπος που με πρότεινε για να συμμετέχω στην οργάνωση αυτού του αγώνα, φαίνεται να έχει καταλάβει το “ανήσυχο” πνεύμα μου) τι λες να επαληθεύσουμε τη καταγεγραμμένη διαδρομή και τα σημεία κριτών καθώς και τις ΜΩΤ [Μέση Ωριαία Ταχύτητα];

Ναι… η απάντηση χωρίς πολλή σκέψη, μην γνωρίζοντας αν θα μπορέσω πραγματικά να βοηθήσω. Η έως τώρα εμπειρία μου, ήταν ελάχιστη. Βέβαια, αφορά αγώνα Regularity, σκέφτομαι, οπότε δεν θα έπρεπε να με φοβίζει κάτι αφού θα υπήρχε και road book. Μα σε μονοπάτια πάνω στο βουνό; Ό,τι και να σκεφτόμουν, η απάντηση είχε ήδη δοθεί.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Στη πρωινή μας συνάντηση, κατευθυνόμενοι προς το σημείο εκκίνησης, την πλατεία της Βαρυμπόμπης, οι πληροφορίες λένε ότι όντως ο αγώνας θα ακολουθήσει τα πρότυπα των αγώνων ακριβείας ιστορικών οχημάτων σε συνδυασμό φυσικά με τον Γενικό Κανονισμό TrailRide της ΟΜΑΕ. Οι κατηγορίες των οχημάτων εξαρτώνται από την ηλικία του αυτοκινήτου και μόνο. Πρώτη φορά, όμως, μια «έξυπνη» σχεδίαση θα δώσει την ευκαιρία και σε δικίνητα οχήματα (υπό προϋποθέσεις) να λάβουν μέρος. Μέσα στη διαδρομή θα υπάρχουν κρυφά σημεία χρονομέτρησης που θα καταγράφουν το πέρασμα του κάθε οχήματος. Όποιο πλήρωμα καταφέρει να κρατηθεί πιο κοντά στις απαιτούμενες ΜΩΤ και συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς ποινής θα είναι ο νικητής.

Regularity Trail Ride 4x4

Ξεφυλλίζοντας το road book, η τελευταία σελίδα βάση των υπολογισμών δείχνει περίπου 110 χιλιόμετρα διαδρομής. Βαθιά ανάσα, μηδενισμός του οδόμετρου και ξεκινάμε! Η διαδρομή για εμένα εντελώς άγνωστη, πράγμα που με γεμίζει άγχος, αλλά για τους υπόλοιπους, η ιδανικότερη ευκαιρία για επαλήθευση της διαδρομής. Με αρκετές στάσεις για τα πιθανά κατάλληλα σημεία τοποθέτησης φανερών αλλά και κρυφών κριτών, μου δίνει την ευκαιρία να παίρνω μια ανάσα για να απολαμβάνω όλα αυτά τα τοπία,που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, γύρω από τη Λίμνη του Μαραθώνα. Στο τέλος της επαλήθευσης, η βασική ‘αγωνία’ ήταν οι διαθέσεις του καιρού για την επόμενη Κυριακή, που ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας.

Regularity Trail Ride

Η μέρα του αγώνα έφτασε λοιπόν, και με βρίσκει σε ένα κομβικό σημείο ως κριτή μαζί με μια φίλη (των αγώνων Regylarity αλλά και δική μου). Ο καιρός είχε βάλει το “χεράκι” του, καταφέρνοντας να κάνει το σύνολο της διαδρομής αρκετά απαιτητικό. Μετά το πέρας όλων των πληρωμάτων, τα χαμόγελα των αγωνιζόμενων στο σημείο τερματισμού είναι ευδιάκριτα. Οι αριθμοί συμμετοχής των οχημάτων όμως όχι, πράγμα που επιβεβαιώνει το πόσο το ευχαριστήθηκαν! Όλα δείχνουν ότι η οργάνωση για επόμενο αγώνα αυτού του είδους δεν θα αργήσει!

Φωτο: omae-epa.gr

Σχετικά Άρθρα