Ιστορικό Ράλι Ελλάδας, ένας τριήμερος κλασικός αγώνας ο οποίος προσελκύει το ενδιαφέρον στην πλειοψηφία των θεατών του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένα τριήμερο με τις περισσότερες γνωστές ειδικές στα βουνά να γεμίζουν από θεατές. Αυτή τη φορά όμως είχε κάτι διαφορετικό! Στη ράμπα του αγώνα που δινόταν από το Ζάππειο Μέγαρο, κλασικά αυτοκίνητα τόσο από τη κατηγορία του sporting όσο και του regularity, θα εκκινούσαν ταυτόχρονα!

Historic Rally of Greece 2016

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Είναι πραγματικά όμορφο, ένας ιστορικός χώρος που συνήθως είναι γεμάτος με επισκέπτες, να φιλοξενεί οχήματα που έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ιστορία. Αναφορικά, λοιπόν, με τον αγώνα regularity, όπου συμμετείχα στην οργάνωση, για τις τρεις μέρες του αγώνα, τα πληρώματα καλούνταν να καλύψουν περίπου 855 χιλιόμετρα. Από την πρωτεύουσα λοιπόν, τα πληρώματα του αγώνα θα κατευθύνονταν προς την Πελοπόννησο για να καταλήξουν στην άλλοτε πρωτεύουσα της χώρας μας (χαρακτηρισμένη και ως πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας), το Ναύπλιο.

Η συμβολή μου σε αυτό τον αγώνα ήταν κυρίως να βρίσκομαι στους Σταθμούς Ελέγχου Χρόνου κατά την έξοδο και είσοδο των αυτοκινήτων (TC OUT - TC IN). Ακούγεται λίγο ανάποδο να αναφέρεται πρώτα η έξοδος και μετά η είσοδος, αλλά η λογική του αγώνα έχει ως εξής: η “έξοδος” από το Σταθμό Ελέγχου Χρόνου για το πλήρωμα κατά την αφετηρία ώστε να ακολουθήσει την απλή διαδρομή και να εισέλθει στην ειδική διαδρομή. Αντίστοιχα, η “είσοδος” στον Σταθμό Ελέγχου Χρόνου κατά τον τερματισμό, προηγείται πριν το πλήρωμα οδηγηθεί park fermé ή/και στο service park.

Historic Rally of Greece 2016

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από συναγωνισμό και φυσικά αδιάκοπες μάχες μυαλού, πνεύματος και τεχνικής. Ο επίλογος αυτού του αγώνα έκρυβε και ευχάριστες εκπλήξεις, μιας εξ αυτών, η συμμετοχή πληρώματος που στέφθηκε και με νίκη, με συνοδηγό το νεαρότερο συμμετέχοντα του αγώνα, μόλις 9,5 ετών! Αυτό αποτελεί ίσως και μια ελπίδα για το μέλλον.

Peugeot 205 gravel

Η αγάπη για το κλασικό αυτοκίνητο, σε μια γενιά που έχει μάθει να οδηγεί, πριν φτάσουν καλά καλά τα πόδια τα πετάλια του αυτοκινήτου, μέσα από μία οθόνη.

Historic Rally Acropolis Team

Σχετικά Άρθρα