Νέα χρονιά, νέες στόχοι, νέες εμπειρίες. Και επειδή όλα αυτά δεν γίνονται από μόνα τους, σίγουρα η εκπαίδευση όταν δίνεται η δυνατότητα είναι ευκαιρία που δεν πρέπει να χάνετε. Μετά από πρωτοβουλία/πρόσκληση των ατόμων της οργάνωσης στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της Κύπρου, αρχές Απριλίου έχω τη χαρά να παρευρεθώ σε ένα σεμινάριο που διοργανώνει η FIA με στόχο την βελτίωση των νέων που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το όλο πρόγραμμα είναι προσεκτικά σχεδιασμένο και δεν αφορά μόνο την οδήγηση. Η παρουσία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού προϋποθέτει συνδυασμό πολλών παραμέτρων, ώστε να έχει μέλλον. Αυτό, λοιπόν, το διήμερο σεμινάριο θα παρείχε όλη αυτή τη χρήσιμη πληροφόρηση προς τους νέους επίδοξους αθλητές.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου περιελάμβανε ένα θεωρητικό κομμάτι που αναφερόταν στην εκπαίδευση του μυαλού του αγωνιζόμενου, στη καλή φυσική κατάσταση και φυσικά στη διατροφή. Ακόμη, ήταν προγραμματισμένη η παρακολούθηση ενός μικρού σεμιναρίου που αφορά τη “μελέτη” μιας πίστας. Παρόλο που η βάση του προγράμματος είναι εστιασμένη στην κατηγορία καρτ, το βρήκα πραγματικά ενδιαφέρον. Ακολούθησε ένα πρόγραμμα άσκησης που στόχο είχε την καταγραφή των επιδόσεων και αντιδράσεων των συμμετεχόντων. Φυσικά ήταν προσαρμοσμένο σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Στο τέλος της πρώτης μέρας, το “υλικό’ για μελέτη και η μελλοντική εφαρμογή πραγματικά χρήσιμο.

FIA young drivers trainining programme Katerina Bratsou

Και η δεύτερη μέρα, που όλοι οι συμμετέχοντες περίμεναν έφτασε. Η ανυπομονησία να βρεθούμε στη πίστα καρτ μεγάλη. Το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη, καθώς και οι συμβουλές μετά την πρώτη παρουσία στη διαμορφωμένη πίστα, πραγματικά μεγάλης σημασίας. Αν και προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με καρτ, μπόρεσα να προσαρμοστώ στις ανάγκες της πίστας κατά το δεύτερο γύρο, και να δείξω σημάδια βελτίωσης. Φυσικά, ακολούθησε πρόγραμμα άσκησης όπου καταγράφηκε η επίδοση των συμμετεχόντων. Αν και μικρότερης διάρκειας, ήταν εξίσου απαιτητικό. Ένα από τα σημεία που δεν θα μπορούσα να παραλείψω είναι η συνομιλία με τους εκπαιδευτές, οι οποίοι πραγματικά ήταν δίπλα σε όλους μας, και μας βοήθησαν να βγάλουμε το καλύτερό μας εαυτό.

FIA young drivers trainining programme

Το τέλος του σεμιναρίου, με αφήνει με μια μεγάλη ικανοποίηση για τις γνώσεις που έλαβα, τη γνωριμία τόσο με τους εκπαιδευτές και οργανωτές όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του προγράμματος, έτοιμη να κάνω πράξη αρκετά από αυτά στο άμεσο μέλλον!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook page του Cyprus Karting Committee.

FIA young drivers trainining programme Katerina Bratsou

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

CAPTCHA

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES