Αρχές άνοιξης, και αν και ο καιρός δεν έχει δείξει την καλή του όψη, τίποτα δεν σταματά την ανάβαση που αρκετός κόσμος περιμένει να δει στο ημερολόγιο αγώνων. Ωστόσο, αυτή τη χρονιά η Ανάβαση Διονύσου θα αποτελέσει μέρος και για τον 3ο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity.

Η μέρα του αγώνα έφτασε, και ενώ οι αγωνιζόμενοι της κατηγορίας sporting, ετοιμάζονται πυρετωδώς, ο αγώνας για την κατηγορία regularity έχει ξεκινήσει. Οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν ένα τόξο 160 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πλευρά της Πεντέλης. Γνωρίζοντας ελάχιστα τη διαδρομή, ακολουθώ το road book με τον πλοηγό μέχρι να τοποθετηθώ στη σημείο χρονομέτρησης. Υπάρχει ένα άγχος λόγω του καιρού, μα και να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Πράγματι, ο αγώνας όσο αφορά την κατηγορία Regularity διεξήχθη χωρίς εμπόδια. Μα, αυτό που πραγματικά δεν κατάφερα να απολαύσω, αλλά σίγουρα απόλαυσαν όσοι βρίσκονταν στο σημείο της ανάβασης ήταν πραγματικά ξεχωριστό. Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τους αγώνες μέσης ωριαίας ταχύτητας των ιστορικών αυτοκινήτων. Εκείνη, όμως τη μέρα ξαφνιάστηκαν ευχάριστα, μπορώ να πω. Η δήλωση αυτή γίνεται με αφορμή την παρουσία του αδερφού μου και της παρέας του ως θεατές. Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν βλέποντας αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής με αριθμούς αγωνιζομένων να περνούν από μπροστά τους. Οι αγωνιζόμενοι απόλαυσαν εξίσου το θαυμασμό και το χειροκρότημα που εισέπραξαν.

Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχής στην κατηγορία Sporting, είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ στην εκκίνηση της ανάβασης κατά την έναρξη του δεύτερου σκέλους, κάνοντας έτσι το κλείσιμο του αγώνα πιο απολαυστικό και για μένα.

Αν και αυτός ο αγώνας αποτέλεσε νέο εγχείρημα που αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, ίσως να είναι μια καλή αφορμή, εφόσον τώρα υπάρχει η εμπειρία να οργανωθεί και κάτι τέτοιο μελλοντικά.

Φωτο: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα