Η αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε για το 2023 με την Ο.Μ.Α.Ε. να έχει δημοσιεύσει το πρόγραμμα της χρονιάς. Ο πρώτος αγώνας, η Ανάβαση Πιτίτσας 2023 μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσω το αυτοκίνητο και στο βουνό. Μετά το HTTC Open Track Day που συμμετείχαμε τον Σεπτέμβριο 2022, δεν είχαμε πάλι την ευκαιρία να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο. Η συμμετοχή μας στην Ανάβαση Πιτίτσας 2023 ήταν η αφορμή να δοκιμάσω το αυτοκίνητο σε μια διαδρομή στο βουνό αλλά και τις ικανότητές μου σε μια άγνωστη εντελώς διαδρομή.

Η προετοιμασία ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όπου ετοιμάσαμε το αυτοκίνητο. Ο καιρός φαινόταν ότι θα ήταν καλός το Σαββατοκύριακο του αγώνα αλλά αυτό άλλαξε μέσα στη βδομάδα. Φτάνοντας στην Ανάβαση Πιτίτσας 2023 το πρωί του Σαββάτου η θερμοκρασία ήταν χαμηλή και ο δρόμος ήταν νωπός. Είχε βρέξει πάρα πολύ το βράδυ. Η διοργανώτρια λέσχη όμως έβαλε τα δυνατά της να καθαρίσει το δρόμο όσο καλύτερα γίνεται από τα χώματα που είχαν πέσει στη διαδρομή και της αξίζουν τα εύσημα.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Αγωνιστικά, ξεκινήσαμε επιφυλακτικά χρησιμοποιώντας τα NanKang AR-1 που είχαμε χρησιμοποιήσει στο track day. Το πρώτο πέρασμα δοκιμών ήταν και η πρώτη αναγνωριστική βόλτα με το αγωνιστικό στο βουνό αλλά και σε νωπό δρόμο. Χρειάζεται πολύ συγκέντρωση για να μπορέσεις να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο πλέον απόλυτο στις αντιδράσεις του. Στο δεύτερο πέρασμα των δοκιμαστικών η άσφαλτος βελτιώθηκε και μπόρεσα να πιέσω λίγο παραπάνω. Τρίτο πέρασμα τελικά δεν κατάφερα να κάνω καθώς είχε περάσει η ώρα και η αστυνομία θα άνοιγε το δρόμο.

Pititsa Hillclimb Peugeot 205 GTi

Την ημέρα του αγώνα είχαμε παρόμοιες συνθήκες με τα δοκιμαστικά. Ο δρόμος ήταν σε καλύτερη κατάτασταση αλλά όπου σκεπαζόταν από δέντρα ήταν νωπός. Πήραμε την απόφαση να συνεχίσω με το ίδιο σετ ελαστικών για να έχω έναν ασφαλή αγώνα. Στα δυο περάσματα του αγώνα κατάφερα να βελτιώσω το χρόνο μου και να κάνω έναν πολύ καλό αγώνα.

Peugeot 205 GTi Ανάβαση Πιτίτσας 2023

Φεύγω από την Ανάβαση Πιτίτσας γεμάτος θετικά συναισθήματα αλλά και περισσότερη εμπειρία. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους ήταν κοντά μας αυτό το Σαββατοκύριακο στο βουνό!

  • 3ος κατηγορίας Ε10
  • 8ος κατηγορίας Ε

Till next time!!

Σχετικά Άρθρα