Έχει περάσει ένας χρόνος απο την πρώτη επαφή μου με φόρμουλα μέσα απο ενα ξεχωριστό πρόγραμμα όπου είχα την ευκαιρία να συμμέτεχω. Η εμπειρία ολόκληρου του αγώνα και το να αποτελώ κομμάτι αυτής είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω.

Η θετική απάντηση για τη συμμετοχή μου στον αγώνα της χώρας του Μεξικού με γεμίζει προσμονή γι' αυτό το ταξίδι! Στα συν αυτού του ταξιδιού, ένα μικρό reunion απο τη γνωριμία με τις συμμετέχουσες του προγράμματος. Ο συνδυασμός μιας Μεξικανής που ζει στους ρυθμούς του αγώνα, μια Κοσταρικανής γεμάτης ενέργεια, μιας Πολωνής με ευρωπαϊκό αέρα και μιας Ελληνίδας κάνει την προσμονή ακόμη μεγαλύτερη.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η άφιξη μου στην χώρα των Μάγια και βλέποντας γνώριμα πρόσωπα είναι κάτι ξεχωριστό! Η διαδρομή από το αεροδρόμιο ως το σημείο διαμονής μας, είχε την αάρα ότι κάτι μεγάλο συμβαίνει σε αυτή τη πόλη. Ο αγώνας F1 Gran Premio de la Cuidad de México είναι προ των πυλών.

F1 Grand Prix Mexico Katerina Bratsou flag

Η επίσημη θέση μου στον αγώνα είναι στο σημείο 11.7, στην υποομάδα για τις σημαίες.Η ομάδα χωρίζεται σε δύο υποομάδες. Η μία που είναι υπεύθυνη για τις σημαίες και η άλλη υποομάδα γνωστή ως ομάδα παρέμβασης. Ο ρόλος της είναι τα μέλη να βρίσκονται κατά μήκος της στροφής και να παρατηρούν τα περάσματα, έτσι ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να επέμβουν μετά από επικοινωνία με το κέντρο του αγώνα. 'Ομως είναι υπεύθυνοι και για την 'κατάσταση' της πίστας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πριν ξεκινήσει ο αγώνας έχουν τσεκάρει όλη τη διαδρομή ώστε να είναι καθαρή, τα τοιχώματα ακέραια, ακόμη και τα προστατευτικά στα σημεία να είναι καθαρά από την πάνω πλευρά. Επίσης υπάρχουν υπεύθυνοι 'radio' που συνδέονται άμεσα με το κέντρο του αγώνα για τις δύο υποομάδες.

F1 Mexico Grand prix RallyDiaries

Οι δύο μέρες των practice sessions και των qualifying, κράτησαν το ενδιαφέρον ψηλά. Στα επιπλέον του κύριου αγώνα, ο αγώνας των GTM καθώς και της Formula 4. Η ημέρα του αγώνα έχει φτάσει. Η πρόγνωση του καιρού είναι ευνοϊκή. Αν και το σύνηθες είναι ένας 'ήσυχος' αγώνας, φέτος υπήρξαν ανατροπές ήδη από τη μέρα των qualifying. Η πρώτη ανατροπή για τον αγωνα έλαβε χώρα στα πρώτα λεπτά του αγώνα όπου υπήρξε συμπλοκή τριών φορμουλών θέτοντας εκτός το πιο 'σημαντικό ' συμμετέχων για τον μεξικάνικο λαό, τον εθνικό τους ήρωα! Μετά από μια μικρή ένταση που επικράτησε, απλώθηκε μια σχετική σιγή στις κερκίδες! Ο αγώνας συνεχίστηκε με ομαλή ροή αν και υπήρξε ακόμη μια έξοδος αυτή τη φορά για την ομάδα της Haas. Στην ώρα του τερματισμού και στο άκουσμα των πυροτεχνημάτων η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη!

Είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ στην απονομή και να νιώσω την ατμόσφαιρα της ολοκλήρωσης ενός μεγάλου γεγονότος! Η μουσική, το χειροκρότημα δημιουργούν ρίγος! Και η f1esta συνεχίζεται!

F1 Mexico Grand Prix - Katerina Bratsou

Ως λαός που ξέρει να γιορτάζει την κάθε στιγμή δεν θα μπορούσε να λείπει το πάρτυ για τους orange army!! Και αν δεν καταλάβατε, οι κριτές με τις πορτοκαλί στολές (οι κρυφοί ήρωες του κάθε αγώνα) έχουν τη δική τους έξτρα γιορτή μετά το κλείσιμο των φώτων του Autodromio Hernado Rodruguez με μουσική, tacos και πολλή τεκίλα!

Και όπως λένε:
Hasta la proxima! (Μέχρι το επόμενο)

Saludos compañeros!

 

Y.Γ.: Με την επιστροφή μου από αυτό το ταξίδι, θα ήθλεα να ευχαριστήσω θερμά τους κ. Πουρναράκη, κ. Σεϊτανίδη καθώς και όλη την ομάδα του F1 Ant1 για την συζήτησή μας που έλαβε χώρα στο Ant1+ 

 

 

Σχετικά Άρθρα