Παρακολουθώντας τον περασμένο Νοέμβριο τους φίλους EmptyPockerRacers να είναι συνέχεια στις Σέρρες αναρωτήθηκα τι ακριβώς κάνουν. Βλέποντας τον Δεκέμβριο μια ανάρτησή τους στα social media από έναν 6ωρο αγώνα αντοχής, ενθουσιάστηκα!

Τι ωραία που θα ήταν να συμμετάσχω σε έναν πραγματικό αγώνα αντοχής και να προσπαθήσω να εφαρμόσω ότι έχω μάθει στον προσομοιωτή συμμετέχοντας σε διάφορα πρωταθλήματα αντοχής αλλά και από τους αγώνες που έχω συμμετάσχει μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η αλήθεια είναι ότι το Τρίπολη - Σέρρες είναι λίγο μακρυά για να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο με το Peugeot 205 GTi, ειδικά όταν δεν υπάρχει σωστό μέσο μεταφοράς του αγωνιστικού. Ένα 10ωρο και παραπάνω ταξίδι με τρέιλερ και επιβατικό είναι απαγορευτικό και συνάμα κρύβει πολλούς κινδύνους.

Να η ευκαιρία...

Τον Δεκέμβριο έπεσε μια ιδέα από την ομάδα του Hellenic Time Trial Challenge για να φτιαχτεί μια ομάδα και να επιχειρήσει να συμμετάσχει στον επόμενο 6ωρο αγώνα αντοχής του Φεβρουαρίου με το Mazda MX-5 της ομάδος.

Το HTTC έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου λόγω του ότι ήταν η πρώτη εμπειρία μου σε πίστα με το Peugeot 205 και όλα τα track days που έχουμε συμμετάσχει είναι άρτια οργανωμένα και σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε ολους τους τομείς.

6h Serres HTTC Team

Με αυτά στο μυαλό μου και αφού έχω γνωρίσει τον κ. Λεκάκη αποφάσισα να δηλώσω ενδιαφέρον. Η απάντηση ήταν άμεσα θετική, πράγμα που αποδεικνύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό καθώς θα οδηγούσαμε δικό του όχημα σε ένα track day με 20 αυτοκίνητα στην πίστα!

Η ομάδα στήθηκε αν και με δυσκολία λογω υποχρεώσεων κάποιων μελών ανεβήκαμε στις Σέρρες 3 οδηγοί. Μαζί μου από Τρίπολη και για πρώτη φορά ανέβηκαν φίλοι για να μας βοηθήσουν στον αγώνα στη διαδικασία των pit stops.

6h Serres HTTC Team Support

Η στρατηγική της ομάδος ήταν να οδηγήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε για ν' αποκτήσουμε εμπειρία με το αυτοκίνητο και να προετοιμαστούμε καλύτερα για τους επόμενους αγώνες αντοχής. Η ομάδα υποστήριξης έμαθε γρήγορα την διαδικασία ανεφοδιασμού καθώς είχαμε υπολογίσει μόνο μια αλλαγή ελαστικών.

Πρώτη εμπειρία με Mazda MX-5 NC 1800cc

Το Σάββατο ήταν ημέρα δοκιμών όπου για πρώτη φορά οδήγησα το αυτοκίνητο. Η προπόνηση στον προσομοιωτή με παρόμοιο αυτοκίνητο και την πίστα των Σερρών στο Assetto Corsa έφερε άμεσα αποτέλεσμα καθώς μετά από 4 γύρους ήμουν εξικειωμένος με το αυτοκίνητο και τη συμπεριφορά του. Έγραψα έναν πολύ καλό χρόνο όπου την επόμενη μέρα του αγώνα σίγουρα θα βελτιωνόταν με τα καινούρια ελαστικά.

Την Κυριακή του αγώνα δυστυχώς μετά το πρώτο μισάωρο το αυτοκίνητο εμφάνισε ένα μηχανικό πρόβλημα. Δεν τα παρατήσαμε προσπαθήσαμε να το επισκευάσουμε και να συνεχίζουμε, καθώς ο σκοπός ήταν να κάνουμε όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορούσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε.

Ήταν ακόμα μια εμπειρία που με έκανε να μάθω και να καταλάβω πολλά πράγματα. Μπορεί η τύχη να μην ήταν με το μέρος μας αλλά θα προετοιμαστούμε καλύτερα για τον επόμενο αγώνα.

6h Serres Mazda MX-6 NC HTTC

Σχετικά Άρθρα