Μια παγκόσμια συγκυρία που επηρέασε και επηρεάζει ακόμα τις ζωές μας, αυτή της πανδημίας που ακούει στο όνομα Covid-19 απασχολεί καθημερινά την υφήλιο. Ο τρόπος ζωής έχει πάρει νέα τροπή και ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει. Το ημερολόγιο του WRC σε συνεχή μεταβολή και οι πιστοί του motorsport σε αναμμένα κάρβουνα για την παρακολούθηση των εξελίξεων. Οι ομάδες που συμμετέχουν σε εγρήγορση και ποιος ξέρει τι μέλλει γενέσθαι;

Η προετοιμασία των ομάδων που συμμετέχουν στο WRC προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, σίγουρα όμως δε σταματά. Έτσι λοιπόν, η ομάδα της Toyota Gazoo Racing WRC επέλεξε και φέτος τη χώρα μας για τις δοκιμές της πριν από τον επικείμενο αγώνα στη Τουρκία. Με μεγάλη χαρά συμμετείχα και εγώ στην οργάνωση του τεστ. Τα μέλη της ομάδας σε άψογη συνεργασία με επικεφαλή τον κ. Λώρη Μελετόπουλου (L.M.), γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο κυρίως για την άρτια οργάνωση από μέρους του. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας τηρήθηκε τόσο από την ομάδα οργάνωσης, όσο και από τα μέλη της ομάδας της Toyota.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Toyota Gazoo Racing WRC Greece

Αν και Αύγουστος, η θερμοκρασίες είναι σε κανονικά επίπεδα. Η πρώτη ημέρα, μας βρίσκει στην ειδική διαδρομή "Καλοσκοπή". Η προετοιμασία του Toyota Yaris WRC, θα πραγματοποιούταν από τους Sébastien Ogier - Benjamin Veillas (οδηγός – συνοδηγός). Ο ήχος της εκκίνησης του αυτοκινήτου προκαλεί ένα ρίγος. Το πλήρωμα έχει ξαναβρεθεί στα ακροπολικά χώματα. Η συγκεκριμένη ειδική φαίνεται να αρέσει στον οδηγό, καθώς τη προηγούμενη χρονιά την είχε προτιμήσει οδηγώντας το Citroën C3 WRC. Για τον συνοδηγό, μια ειδική που δεν είχε δοκιμαστεί αλλά σίγουρα απόλαυσε. H ημέρα κύλησε ομαλά με την ομάδα να εργάζεται σε εντατικούς ρυθμούς.

Toyota Gazoo Racing Greece Karoutes

Τη σκυτάλη της προετοιμασίας την επόμενη μέρα έλαβε οι Elfyn Evans - Scott Martin, σε μια πολύ γνωστή ειδική διαδρομή για τους Έλληνες αγωνιζόμενους και φιλάθλους, την ειδική διαδρομή "Καρούτες". Το πλήρωμα δούλεψε σκληρά, έχοντας εστιάσει στις επιδόσεις στο χώμα, μη πραγματοποιώντας πέρασμα στην άσφαλτο.

Την τελευταία μέρα, τη θεση του οδηγού ανέλαβε ο νεαρός Kalle Rovanperä με τον Jonne Halttunen στο δεξί bucket. Η αλήθεια είναι ότι όλη η ομάδα είχε στραμμένα τα μάτια της πάνω του. Η ειδική διαδρομή "Ρεγγίνι" που έλαβε χώρα η προετοιμασία του ήταν πραγματικά μια σωστή πρόκληση για το τι θα αντιμετωπίσουν σύντομα ως πλήρωμα στον αγώνα της γειτονικής μας χώρας.

Toyota Gazoo Racing WRC Karoutes

 Φέτος, είχα την χαρά να βρίσκομαι εντός των ειδικών διαδρομών, απολαμβάνοντας τα περάσματα των οδηγών. Οι μέρες κύλησαν πραγματικά γρήγορα, αφήνοντας ένα αίσθημα προσμονής για την επόμενη φορά.

Φωτογραφίες: Pap Geo Photographer

Σχετικά Άρθρα