Καλοκαίρι και η σκέψη είναι οι διακοπές για πολλούς, αλλά και για το ποια events θα πραγματοποιηθούν τους τελευταίους μήνες του 2022 για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σίγουρα, πρώτη θέση έχει το EKO Rally Acropolis το οποίο συγκαταλέγεται στο ημερολόγιο του World Rally Championship. Επόμενη σκέψη, ίσως κάποιο track day που θα ανακοινωθεί και μετά κάτι διαφορετικό? Γιατί όχι.

Μια διοργάνωση-φεστιβάλ για το μηχανοκίνητο αθλητισμό στη γειτονική χώρα. Η αλήθεια είναι ότι έχω αναβάλει αρκετές φορές αυτό το ταξίδι. Φέτος όμως, το αναφέρω πιο έντονα ως ευκαιρία να το δούμε σε συζητήσεις με το Γιώργο αλλά και φίλους. Στην αιχμή του καλοκαιριού (κατά το ημερολόγιο πάντα) η απόφαση να κάνουμε το ταξίδι έχει παρθεί. 

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Το όλο πλάνο το έχω αφήσει στο Γιώργο μιας και έδειξε πρόθυμος να αναλάβει την οργάνωση. Μαζί με τον Παναγιώτη Παπαδάτο έναν παθιασμένο με τους αγώνες όπως εμείς που ετοιμάζει το δικό του αγωνιστικό φροντίζουν για ότι χρειαστεί για το ταξίδι.

Σε πολύ σύντομο διάστημα συνειδητοποιώ ότι από τον αγώνα F1 Grand Prix στη Σιγκαπούρη, θα βρεθώ στην Ιταλία. Απλά μαγικό! Το ημερολόγιο δείχνει Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο της Μπολόνια με κατεύθυνση οδικώς πια προς Σαν Μαρίνο.

Imola

Η στάση στο αυτοκινητοδρόμιο της Ίμολα, αν και σύντομη, επιβάλλεται. Τα συναισθήματα έντονα καθώς στην είσοδο αντικρύζει κανείς ένα μεγάλο μνημείο και γκράφιτι που αρμόζουν στο χώρο. Μετά από περίπου δύο ώρες, βρισκόμαστε στο Ρίμινι όπου θα διανυκτερεύαμε για τις επόμενες μέρες. Λίγες ώρες ξεκούρασης και απόγευμα πια κατευθυνόμαστε προς το Rally Legend Village, κοινώς το service park του αγώνα.

Rally Legend - Peugeot 205

Η τοποθεσία του service park είναι τριγύρω αλλά και μέσα σε ένα στάδιο. Ο αριθμός των συμμετοχών εντυπωσιάζει για τα ελληνικά δεδομένα και ήδη έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό καθώς βλέπουμε τα οχήματα παρκαρισμένα σε διάταξη περιμετρικά του γηπέδου. Η λαχτάρα να το γυρίσουμε όλο είναι εμφανής. Κόσμος παντού. Η απόφαση είναι να το δούμε στα γρήγορα ώστε να προλάβουμε να βρούμε σημείο στην ειδική. Ο ήλιος έχει δύσει και βρισκόμαστε σε μια φουρκέτα δεξιά αναμένοντας το πρώτο πέρασμα. Ο κόσμος εκστασιασμένος, περιμένει με ανηπομονησία. Που και που πετούν κάποια βεγγαλικά. Η στιγμή που το πρώτο αγωνιστικό πλησιάζει, ο κόσμος παραληρεί. Καπνογόνα, φωνές, φλας φωτογράφων, μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή. Αυτή η ατμόσφαιρα σε κυμαινόμενη ένταση διήρκησε σε όλο το σκέλος. Βεβαια, η κούραση είχε κάνει την εμφανισή της και έτσι αποφασίσαμε να γυρίσουμε προς το κέντρο της πόλης και να φάμε, τι άλλο, πίτσα!

Rally Legend Renault 5

Το πρόγραμμα της επόμενης μέρας ξεκινά με ειδική διαδρομή στις δυο το μεσημέρι. Αυτό έδωσε περιθώριο για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Οι ειδικές διαδρομές είναι κοντινές μεταξύ τους και είναι σχετικά εύκολο να μετακινηθείς. (Στις παροχές της οργάνωσης η χρήση λεωφορείου όπου μπορούσε κανείς να βρεθεί στις ειδικές διαδρομές χωρίς το αγχος του παρκαρίσματος)

Τα σημεία όπου μπορούσαν να παρακολουθήσουν οι θεατές ήταν εύκολο να τα βρει κανείς από την ιστοσελίδα του αγώνα αλλά και τους online χάρτες. Η επιλογή μας τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή μας αντάμειψαν με πλούσιο θέαμα. Η ειδική διαδρομή της Κυριακής στη βιομηχανική περιοχή ήταν πλούσια σε θέαμα καθώς είδαμε προσπεράσεις, donuts και η αδρεναλίνη χτυπούσε κόκκινο στο άκουσμα των μηχανών αυτών των αυτοκινήτων.

Rally Legend Katerina

Από την όλη εμπειρία, θα μπορούσα να πω ότι είναι ένας αγώνας φεστιβάλ που θα το πρότεινα τόσο σε θεατές που θέλουν να πάνε σε ένα rally πρώτη φορά και ειδικά αν είναι και με την οικογένεια. Το κλίμα όλης της πόλης είναι σαν φεστιβάλ και υπάρχει και η δυνατότητα από τουριστικής άποψης, να δείς όμορφα μέρη ύπο τους ήχους των αγωνιστικών. Η θέαση τέτοιων διαμαντιών του παρελθόντος είναι πλέον σπάνια, άρα αδράξτε την ευκαρία!

Rally Legend RallyDiaries team

Σχετικά Άρθρα