Έχοντας ήδη παρακολουθήσει τον πρώτο αγώνα του θεσμού Timed Rally Challenge(TRC) - Dirt Games ως θεατής, μου έχει πραγματικά κεντρίσει το ενδιαφέρον να συμμετέχω ως μέλος της οργάνωσης του αγώνα. Άλλωστε, όταν ξεκίνησα ήθελα να καταφέρω να έχω συνολική εικόνα για το άθλημα, μέσα από τη συμμετοχή μου στους διαφορετικούς τύπους αγώνων που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός περιλαμβάνει.

DiRT Games 2018

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η πρώτη ευκαιρία μου δόθηκε στον τελευταίο αγώνα της ίδιας χρονιάς, 6ο αγώνας TRC- Dirt Games που διεξήχθη στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου. Εκεί, μιλώντας με τους οργανωτές ενημερώθηκα για τις διάφορες παραμέτρους, καθώς αφορά αγώνα σε χωμάτινη πίστα με συμμετοχές από χωμάτινα φορμουλάκια όσο και αγωνιστικά αυτοκίνητα, κάτι που δεν είχα ξανακάνει.

Όμως, αυτό ήταν απλά η αρχή για μένα. Το 2018, με βρίσκει παρούσα στη πλειοψηφία των αγώνων του συγκεκριμένου θεσμού. Κάθε φορά, η ευκαιρία να βρίσκομαι μια ανάσα από όλη τη δράση του αγώνα, μεγάλη. Μια μικρή παραδοχή είναι ότι είχα πιάσει αρκετές φορές τον εαυτό μου να θέλει να βρεθεί στην “απέναντι” πλευρά, αυτή του αγωνιζόμενου. Άλλωστε, το συναίσθημα που εισπράττει κανείς βλέποντας τους αγωνιζόμενους καθώς βγαίνουν από το χωμάτινο φορμουλάκι τους φανερώνει το πόσο διασκεδαστικό είναι.

DiRT Games 2018

Η πίστα σε κάθε πέρασμα αλλάζει μορφή. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι οι οδηγοί καλούνται να αντιμετωπίσουν διαφορετικές δυσκολίες σε κάθε γύρο. Η πίστα που πραγματικά μου τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν αυτή στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου. Είναι από τους πιο “ταιριαστούς” χώρους για να πραγματοποιηθεί ένας τέτοιου τύπου αγώνας. Το εσωτερικό οβάλ του Ιπποδρόμου έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί μια διαδρομή με αρκετά σημεία που απαιτούν οδηγική ικανότητα και εμπειρία.

DiRT Games 2018

Στο συγκεκριμένο έπαθλο, ο χώρος του Ιπποδρόμου χρησιμοποιήθηκε σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Την πρώτη φορά είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς ανάμεσα στα δύο σκέλη του αγώνα, θα παρεμβαλλόταν αγώνας ιπποδρομίας. Συνεπώς, όλοι όσοι βρέθηκαν εκείνο το Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα άλογα με τους αναβάτες τους δίνουν το δικό τους αγώνα. Τη δεύτερη φορά τη χαρακτηρίζω ιδιαίτερη από άποψη συνθηκών.

Δυστυχώς ο καιρός δεν είναι πάντα με το μέρος μας! Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε κανέναν από τους αγωνιζόμενους να το διασκεδάσει. Το έπαθλο Dirt Games μοιάζει να ταίριαξε στο έπακρο. Οι αγωνιζόμενοι έδιναν μάχη με τη λάσπη αυτή τη φορά για να ολοκληρώσουν το γύρο τους, καθώς ο καιρός ήταν βροχερός τόσο εκείνη τη μέρα όσο και τις προηγούμενες. Ακόμη, για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο ήταν προγραμματισμένη μια νέα πρόκληση για τους οδηγούς, αυτή της αναμέτρησης με κανονισμούς του Πρωταθλήματος Rallycross. Σε αυτό το είδος αναμέτρησης τα φορμουλάκια ίδιας κατηγορίας εκκινούν όλα μαζί και το θέαμα πραγματικά απολαυστικό.

DiRT Games 2018

Εν κατακλείδι, η άψογη οργάνωση του συγκεκριμένου επάθλου, σίγουρα θα φέρει και νέο αίμα στο χώρο του αθλητισμού. Μένει απλά να δούμε τη συνέχεια!

Σχετικά Άρθρα

FOLLOW @RALLYDIARIES