Είναι από τα απογεύματα που σκέφτεσαι πότε θα έρθει το Rally Acropolis αφού ανυπομονείς να δεις λίγη μάχη στο χώμα. Scrolllάροντας την οθόνη βλέπεις μια ανακοίνωση για χωμάτινο αγώνα! Στη πίστα «Διαδρόμιο» (γνωστή στη πλειοψηφία των «ακολούθων» του motorsport) που βρίσκεται στο Σπαθοβούνι, θα πραγματοποιηθεί αγώνας ατομικής χρονομέτρησης με συμμετοχές τόσο από αγωνιστικά αυτοκίνητα, όσο και από χωμάτινες φόρμουλες. “Να κάτι ξεχωριστό για να δει κανείς”, σκέφτομαι.

Ηλιόλουστη Κυριακή λοιπόν και πλησιάζοντας στο Διαδρόμιο ακούγονται ήχοι των μηχανών που ετοιμάζονται για τον αγώνα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει σε λίγα λεπτά. Στη κερκίδα των θεατών, οι συζητήσεις ποικίλες. Μην γνωρίζοντας πολλά για αυτόν τον αγώνα, στην διάρκεια της ημέρας μαθαίνω ότι το Time Rally Challenge (TRC) αποτελεί καινούριο θεσμό. Οι συμμετοχές νέων αθλητών είναι ίσως το δυνατό σημείο που τον χαρακτηρίζει σε συνδυασμό ότι αποτελεί την πιο οικονομική μορφή χωμάτινου αγώνα.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν 4 περάσματα των 2,15 χλμ και θα μετρήσουν τα 3 καλύτερα. Όσο αναφορά, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες: η κατηγορία άνω των 2000 κυβικών , η κατηγορία των 2000 κυβικών, η κατηγορία των 1600 κυβικών και τέλος αυτή των μικρότερων των 1600 κυβικών. Τα χωμάτινα φορμουλάκια (Crosskart) χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτή των 750cc και αυτή των 650cc, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει την πλειοψηφία των συμμετοχών.

TRC Buggy

Ο αγώνας διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις, και στο τέταρτο και τελευταίο πέρασμα πραγματικά όλοι περίμεναν πως θα διαμορφωθεί το αποτέλεσμα, αφού σε κάθε πέρασμα όλοι οι οδηγοί βελτίωναν το χρόνο τους. Αν και ακούγεται απλό, στην ουσία είναι πιο δύσκολο καθώς μιλάμε για αγώνα σε χώμα. Μετά τα πρώτα 2 περάσματα, τα “πατήματα” των οδηγών είχαν αλλάξει και αυτό ίσως δείχνει και το ταλέντο των αγωνιζομένων σε τέτοιου είδους αγώνες. Η πρόκληση είναι αδιαμφισβήτητη.

TRC buggy TV

Στο τέλος του αγώνα, μόνο χαμόγελα μπορούσε κανείς να διακρίνει, τόσο από τους αγωνιζόμενους, όσο και από όσους βοήθησαν σε αυτό καθώς και τους παρευρισκόμενους θεατές!

Till next time..keep it fast, keep it dusty!

Time Rally Challenge

Σχετικά Άρθρα