Αγώνες Ταχύτητας, ένα μεγάλο κεφάλαιο των αγώνων. Κυρίως παιδικές αναμνήσεις για μένα, όταν τα χρόνια εκείνα ήταν σε πρώτο πλάνο και διεξάγονταν σε πολύ κοντινά διαστήματα. Το αεροδρόμιο πλημμύριζε ήχους! Ίσως, να ήταν ένας λόγος που συντέλεσε στο να θέλω να συμμετάσχω στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Στην δε Τρίπολη αυτή η βουή έχει ξεχαστεί.

Όμως, να που η επανεκκίνηση αυτής της μορφής αγώνων πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Σε αυτό τον αγώνα ήρθε να προστεθεί και ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης στο πλαίσιο του επάθλου HTTC. Ο αριθμός συμμετοχών έφτασε τους 81 οδηγούς, δείχνοντας με τον πιο τρανταχτό τρόπο πόσο έχει λείψει αυτή η μορφή αγώνων στην Ελλάδα. Ένα διήμερο γεμάτο δράση και αδρεναλίνη!

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Πρώτη φορά για μένα στην οργάνωση του αγώνα, και είχα την χαρά να βρίσκομαι εντός της πίστας ως δόκιμη κριτής στη τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό. Πραγματικά τυχερή, καθώς ότι είχα αφομοιώσει από το σεμινάριο, φάνηκε να γίνεται πράξη. Φυσικά, η εμπειρία του ατόμου που βρισκόμουν μαζί και μέσα από δικές του εμπειρίες, με όπλισε με αυτοπεποίθηση ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόοπτο!

Αγώνας Ταχύτητας Αεροδρόμιο Τρίπολης

Ο καιρός εν τέλει ήταν με το μέρος των αγωνιζομένων, παρόλο που η πρωινή ομίχλη δυσκόλεψε αρχικά το έργο της οργάνωσης και έβαλε σε σκέψεις τους αγωνιζόμενους. Αν και είναι σύνηθες φαινόμενο για τις πρώτες πρωινές ώρες, σε κάθε περίπτωση προέχει η ασφάλεια των αγωνιζομένων. Όταν η ομίχλη εξατμίστηκε και η ορατότητα όλου του μήκους της πίστας ήταν εφικτή, η οργάνωση ξεκίνησε τον αγώνα.

Αγώνας Ταχύτητας Αεροδρόμιο Τρίπολης

Η κατηγορία Sport βρέθηκε στο επίκεντρο, αφού υπήρξαν αρκετές διακοπές όσο και ανακατατάξεις. Η κατηγορία Τουρισμού όσο και η κατηγορία Formula Saloon τράβηξε εξίσου τα βλέμματα των θεατών. Η μάχη της ημέρας, όμως, ανήκει δικαιωματικά στη κατηγορία των Ιστορικών, όπου οι οδηγοί τα έδωσαν όλα! Τέλος, ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης με τις κατηγορίες Sport, Stock, Extreme Saloon προσέφεραν το δικό τους θέαμα.

Αν και ο αγώνας ήταν πολύωρος, στο τέλος όλοι έδειχναν ευχαριστημένοι με την έκβαση. Μετά τον αγώνα, οι συζητήσεις για τα δρώμενα τόσο με άτομα της οργάνωσης, όσο και με φίλους που ήρθαν ως θεατές να παρακολουθήσουν τον αγώνα, μου επιβεβαίωσε πόσο αγαπώ να βρίσκομαι μέσα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αγώνας Ταχύτητας Αεροδρόμιο Τρίπολης

Σχετικά Άρθρα

FOLLOW @RALLYDIARIES