Ξεκίνημα, λοιπόν, για τους περισσότερους αγώνες μετά από πολύ καιρό. Η λαχτάρα να συμμετάσχουμε σε αγώνα.. μεγάλη. Μέσα στη περίοδο της πανδημίας, υπήρξε η αναζήτηση οδηγικά νέων εμπειριών. Μια από αυτές ήταν η ενασχόληση με αγώνες στο χώμα.

Μα, αγώνες στο χώμα; Ναι, θα απαντήσω. Η πρώτη φορά που είδα απο κοντά αυτό το είδος αγώνα μπορώ απλά να πω ότι ενθουσιάστηκα. Μεταφεροντας την εμπειρία μου στο Γιώργο ήταν λίγο διστακτικός στις αρχές. Μέσα στη περίοδο της πανδημίας, ο πειραματισμός του με αυτό το είδος αγώνα μέσω της οδήγησης σε προσωμοιωτή ξεκίνησε να τον κερδίζει. 

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Με την πρώτη ευκαιρία αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μια οργανωμένη πίστα όπως το DiRT Park στη Χαλανδρίτσα και να δοκιμάσουμε ένα Speedcar XTREM 600cc. Η εμπειρία από το τιμόνι του Speedcar XTREM δεν μας άφησε ασυγκίνητους. Όλη η αίσθηση όταν βρίσκεσαι στο bucket ήταν πρωτόγνωρη. Ο ήχος της μηχανής των 600cc, το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, το τιμόνι που δέχεται όλες τις δυνάμεις του εδάφους της χωμάτινης διαδρομής.

DiRT Park - 1oς αγώνας Crosscar - George Bratsos

Πολύ σύντομα αποφασίσαμε ότι θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να κερδίσουμε οδηγική εμπειρία τόσο στην πίστα της Χαλανδρίτσας, όσο και σε άλλες πίστες. To DiRT Park είναι σε μια ιδανική τοποθεσία που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Η χάραξη της πίστας έχει οδηγικό ενδιαφέρον με σημεία που φαίνονται εύκολα με την πρώτη ματιά αλλά απαιτούν και δεξιότητα.

Η συμμετοχή μας στον 1ο Αγώνα Crosscar είναι γεγονός. Τόσο ο Γιώργος όσο και εγώ νιώθουμε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με το χρονόμετρο σε ένα Σαββατοκύριακο που όλες οι συνθήκες έδειχναν ιδανικές. Η Κυριακή ξεκινά με χαμόγελο και νιώθουμε έτοιμοι για την πρωτη μας συμμετοχή σε αγώνα. 

Η πρώτη εκκίνηση του αγώνα με τον αριθμό 1 ανήκει στον Γιώργο. Εφόσον η ομάδα προετοίμασε το Speedcar ο Γιώργος μπήκε και δέθηκε στο bucket του. Ακολούθησε τη διαδρομή μέχρι την εκκίνηση προσπαθώντας να μπει στο κλίμα! Η εκκίνηση του αγώνα είναι γεγονός.

DiRT Park - 1oς αγώνας Crosscar - Katerina Bratsou

Ώρα να βρεθώ και εγώ στην εκκίνηση. Το Speedcar έχει ήδη ελεγχθεί και νιώθω πανέτοιμη. Ο αλυτάρχης ακουμπά την σημαία και μετρά αντίστροφα. Οι στροφές έχουν ανέβει και.... GO! Εκείνη την ώρα δε σκέφτομαι τίποτα άλλο παραμόνο την οδήγηση. Μα, μόλις αρχίζεις να το απολαμβάνεις, βλέπεις την καρό σημαία.

Ο αγώνας αποτελείται από τέσσερα σκέλη. Δεν το λες και λίγο. Μετά και το τελευταίο σκέλος, το χαμόγελο δεν κρύβεται. Η χαρά και η ικανοποίηση ότι όλα κύλισαν ομαλά στη διάρκεια του αγώνα προσθέτει στην συνολική εμπειρία.

1ος αγώνας Crosscar DiRT Park Χαλανδρίτσα

Να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηκτές μας, τους χορηγούς που βρίσκονται δίπλα μας φέτος αλλά και την ομάδα μας που έτρεξαν για οτιδήποτε χρειάστηκε το crosscar!
Team: DiRT Park
Sponsors:

DiRT Park - 1oς αγώνας Crosscar - Speedcar XTREM

Διαφορετικός τρόπος οδήγησης στο χώμα! Διαφορετική προσέγγιση των στροφών όπως και απαιτητικός και διαφορετικός είναι ο χειρισμός του Speedcar. Νιώθουμε περισσότερο σαν να ζωγραφίζουμε μέσα στην πίστα. Η αίσθηση του πλασαρίσματος μοναδική!

Θεωρούμε πως η εμπλοκή με το χώμα θα μας δώσει σημαντικές εμπειρίες και θα μας κάνει καλύτερους οδηγούς!

Till next time, καλό καλοκαίρι σε όλους!

Σχετικά Άρθρα