Οι στιγμές που ζούμε είναι πολύ δύσκολες για όλους λόγω της πανδημίας COVID-19. Οι περισσότερες δουλειές έχουν κλείσει, οι άνθρωποι είναι στα σπίτια σε καραντίνα και τα περισσότερα events έχουν ακυρωθεί. Οι αγώνες rally είναι το τελευταίο πράγμα που έκλεισε την πόρτα και "Έμεινε Σπίτι" με τελευταίο αγώνα στο WRC στην Αργεντινή.

Οι διοργανωτές του Azores Rallye άρπαξαν την ευκαιρία να συνδέσουν τον πραγματικό κόσμο με τον κόσμο του simracing διοργανώνοντας ένα virtual event του πραγματικού αγώνα στο DiRT Rally 2.0, το Virtual Azores Rallye. Η διοργάνωση αυτή δημοσιεύτηκε επίσημα στο website της FIA και πολύ οδηγοί του ERC το υποστήριξαν όπως οι Lukyanuk, o Ingram κ.α.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok, YouTube & Twitter για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Οι 1100 επιβεβαιωμένες συμμετοχές ξέφυγαν στις 1.480 δείχνοντας πως το ενδιαφέρον του κόσμου για τα ράλλυ και το FIA ERC είναι ζωντανό. Εφόσον διάβασα το άρθρο, χωρίς 2η σκέψη ξεκίνησα να προετοιμάζομαι. Το Roadbook ήταν πολύ ενδιαφέρον με 6 ειδικές σε βρεγμένο και σε 6 ειδικές στεγνό χώμα της Νέας Ζηλανδίας (ίσως τα καλύτερα χώματα του DiRT Rally 2.0) αφού δεν υπάρχει η συγκεκριμένη χώρα στο παιχνίδι. Η σειρά των ειδικών διαδρομών και οι αποστάσεις τους, σε συνδυασμό με hardcore damage προσομοίωσαν όσο καλύτερα μπορούσαν τον πραγματικό αγώνα ERC.

Virtual Azores Rallye 2020 Roadbook

Το Ελληνικό ενδιαφέρον και αυτό υψηλό. Με το που μάθαμε για τον αγώνα αμέσως οργανώθηκε η DiRT Hellenic community και συγκέντρωσε τους οδηγούς της που θα συμμετείχαν είτε ως solo είτε ως ομάδες. Ανάμεσα σε 27 Έλληνες και 5 Κύπριους οδηγούς (συν όσοι δεν ήταν στην αρχική επίσημη δημοσίευση) και η δική μου συμμετοχή με τον Κώστα Καραθανάση που συμμετείχε για 1η φορά σε αγώνα στο DiRT Rally 2.0.

Virtual Azores Rallye 2020 Peugeot 208 R5 RallyDiaries

Στον δικό μου αγώνα, με δεδομένο ότι είχα να οδηγήσω στο DiRT Rally 2.0 ενάμιση χρόνο και με μία βδομάδα προπόνηση, ο στόχος ήταν ο τερματισμός. Είναι αγώνας που όποιος τελείωνε τις πρώτες 6 ειδικές διαδρομές οι υπόλοιπες 6 στεγνές δεν έκρυβαν κάποια έκπληξη.

Virtual Azores Rallye 2020 Peugeot 208 R5 RallyDiaries

Με αυτό το στόχο μετά από μια τυπική προπόνηση παρέα με άλλους οδηγούς της κοινότητας και τη βοήθεια από το chat των livestreams στο twitch κατάφερα να βρω ένα καλό ρυθμό και setup σε όλες τις ειδικές διαδρομές. Μπαίνοντας στον αγώνα το άγχος μεγάλωνε, κάτι πρωτόγνωρο για μένα μιας και τρέχω σχεδόν 10 χρόνια και σπάνια να έχω νιώσει έτσι... Η πρώτη ειδική πήγε τέλεια και στην δεύτερη που ήθελα να προσέξω ένα σημείο, την έπαθα σε εκείνο ακριβώς το σημείο όπως είχα και ένα κλατάρισμα που μου έδωσε καπέλο 1 λεπτό.  Στην τρίτη ειδική ένα τετακέ μου στέρησε μερικά δευτερόλεπτα.

Virtual Azores Rallye 2020 Peugeot 208 R5 RallyDiaries

Οι υπόλοιπες ειδικές μέχρι το τέλος του αγώνα πήγαν πολύ καλά κρατώντας σταθερό και γρήγορο ρυθμό για τα δεδομένα μου πετυχαίνοντας πολύ καλούς χρόνους. Ο τερματισμός του ράλλυ την Δευτέρα με βρίσκει στην 65η θέση ανάμεσα σε 1.100 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. (αποτελέσματα event).

Η συμμετοχή μου στο Virtual Azores Rallye, ξύπνησε και πάλι την αγάπη για το rally στον κόσμο του simracing καθώς το είχα αφήσει για καιρό.

Μείνετε συντονισμένοι στο κανάλι μας στο YouTube καθώς θα υπάρξει μια σειρά για το simracing που αφορά τα rally σύντομα.

Δείτε μερικά βίντεο από τις ειδικές του Virtual Azores Rallye.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή

CAPTCHA

Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από το RallyDiaries eRally Championship & την Bratsos Rally Team.

Στέλνουμε emails μόνο όταν κάτι νέο έχουμε. No spam.

FOLLOW @RALLYDIARIES