Ξεκινώντας τη νέα χρονιά με αισιοδοξία για την εξάλειψη της πανδημίας και όσων αρνητικών αντιμετωπίζουμε, οι ρυθμοί της καθημερινότητας σε υψηλό tempo και όμως υπάρχουν και τα θετικά που συμβαίνουν ή επιδιώκουμε να συμβούν.

Μια αφορμή για απόδραση, χαλάρωση αλλά και επικοινωνία αποτέλεσαι η συνάντηση που οργανώθηκε για την Speedcar Greece. Διοργανωτής ποιος άλλος, ο κ. Χεκιμιάν Γιάννης που συνδύασε την κοπή πίτας κοντά στο "φυσικό περιβάλλον" που οφείλει να βρίσκεται ένα crosskart, στη πίστα του Σπαθοβουνίου, το Διαδρόμιο.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η πρόσκλησή του μας "αιφνιδίασε" ευχάριστα, καθώς δεν είμαστε κάτοχοι crosskart, αλλά τόσο η συνεργασία με την ομάδα του DiRT Park για το Πρωτάθλημα Dirt Games 2021, όσο και η ίδια συνεργασία για τον πρότυπο διαγωνισμό Speedcar VR Attack σε περιβάλλον προσομοίωσης (simracing), μας έφερε πιο κοντά.

Speedcar Wonder

​Ο καιρός ιδανικός για την εποχή, και όταν πλησιάσαμε ήδη οι ήχοι από τα χωμάτινα φορμουλάκια έφταναν στα αφτία μας. Η υπόλοιπη παρέα μας δεν είχε βρεθεί κοντά σε κάτι παρόμοιο. Συνεπώς όλα πρωτόγνωρα για αυτούς και πολύ συχνά παρατηρούσα τις αντιδράσεις στα πρόσωπά τους. Δεν μπορώ να κρύψω ότι μου έλειψε αυτός ο ήχος. Από τη κερκίδα, λοιπόν, σε ευχάριστη διάθεση παρακολουθήσαμε τα φορμουλάκια που έκαναν τους γύρους τους σε χαλαρούς αλλά και γρήγορους ρυθμούς. Η ώρα της κοπής της πίτας έφτασε. Ιδανική στιγμή για ένα κομμάτι βασιλόπιτα. Όμως, το βλέμμα μας τράβηξε αμέσως το νέο μοντέλο της εταιρίας όπου τόσο εξωτερικά όσο και τεχνικά σε κερδίζει και το ξεχωριστό όνομα αυτού "Speedcar Wonder". Φαντάζομαι η αίσθηση μέσα στο συγκεκριμέο cockpit δεν θα σου αφήνει περιθώρια να θες να αφήσεις το τιμόνι!

Προς έκπληξή μου, ο κ. Γαζετάς μου πρότεινε να οδηγήσω το crosskart του, 750 κυβικών! Φυσικά και η αντίδρασή μου ήταν θετική με ένα μεγάλο χαμόγελο ομολογουμένως. Η αίσθηση του bucket, η αναγνωριστική βόλτα εντός της χαραγμένης διαδρομής ανέβασε τους παλμούς. Η χάραξη ήταν διαφορετική από αυτή όταν είχα συμμετάσχει στον αγώνα. Η αίσθηση πραγματικά διαφορετική τόσο σε κάθε στροφή όσο και κατά την επιτάχυνση στα πιο γρήγορα κομμάτια. Πως περνούν οι γύροι... Σήμα από το Γιώργο για το τελευταίο γύρο, πάνω που βρήκα τα πατήματα σε 2-3 στροφές. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο.

Speedcar XTREM 750cc

Η αποχώρηση από το χώρο λίγη ώρα αργότερα με μία νότα νοσταλγίας για το πόσο σύντομα θα βρεθούμε κοντά σε αυτό που τόσο αγαπάμε.

Speedcar Friends

Σχετικά Άρθρα